Sztárok és szakértők élőben az online bántalmazásról

5A #nemvagyegyedül talkshow-t bárki megnézheti a Facebookon 

Mi az a cyberbullying? Mit tehetek ellene? Mikortól válik a szekálás bántalmazássá? – többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ az UNICEF Magyarország és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány talkshow-ja. Az online beszélgetésen a téma szakértői mellett több olyan híresség vesz részt, akik maguk is szerepet vállaltak a netes bántalmazás elleni #nemvagyegyedül kampányban. Dallos Bogi, Istenes Bence, Fenyvesi Zoltán, Puskás Peti, Saiid és Stohl Luca mind a saját tapasztalataikat osztják meg a közönséggel. A #nemvagyegyedül talkshow-t július 7-én 18 órakor élőben követhetik az érdeklődők az UNICEF Magyarország Facebook oldalán.

 

A világ egyik legaktuálisabb gyermekjogi veszélye a cyberbullying, vagyis az online bántalmazás. A magyar tinik 20%-a szembesült már a jelenséggel, a kitettség pedig hatalmas, hiszen 88%-uk rendelkezik profillal a közösségi médiában. Az elmúlt időszakban az online jelenlét a karanténhelyzet miatt tovább nőtt, a fiatalok akár a korábbinál 50%-al több időt is tölthettek a neten, így a lehetséges bántalmazás esélye is fokozódott. A kutatások egyértelműen rámutatnak, hogy a fiatalok többsége nem tud, vagy nem mer a felnőttekhez fordulni problémájával, pedig a szakértő támogatás könnyen elérhető: a Kék Vonal 116-111-es számán ingyenes és anonim segítséget kaphatnak. A #nemvagyegyedül kampányt azért indította a két szervezet a Generali támogatásával, hogy felhívja a figyelmet a veszélyekre és a könnyen elérhető támogatásra.

 

A kampányhoz számos híresség is csatlakozott. B. Nagy Réka, Dallos Bogi, Dezső Bence, Dukai Regina, Gulyás Lídia, Farkas Franciska, Fenyvesi Zoltán, FollowAnna, Hédinke, Istenes Bence, Iszak Eszter, Lina és Panni, Magyar Barbara, Palkovics Zóra, Puskás Peti, Rubint Rella, Stohl Luca, Süveg Márk (Saiid) és Szalay Isti nemcsak az üzeneteket továbbították népes rajongótáboruk felé, hanem többen segítettek abban is, hogy a szervezők anonim információkat gyűjtsenek, felmérjék, hogy mi érdekli a fiatalokat az online bántalmazással kapcsolatban, milyen kérdéseik, félelmeik vannak. A talkshow-n többek között a kampány során felmerült kérdésekre, felvetésekre is válaszolnak a szakértők és a jelen lévő hírességek is elmondják a véleményüket a témában.

 

 

Mikor: július 7, 18 óra.

Hol: az UNICEF Magyarország Facebook oldala

A talkshow eseménye: https://www.facebook.com/events/200485257944656