Sztárdömping az “egycseppes” sátraknál a Gourmet Fesztiválon és a Roche Sportnapon

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátrainál megfordult Dombovári Vanda, Katus Attila és Györfi Pál a Diabétesz Kontroll Program (DKP) Egészség- és Sportnapon és a Gourmet Fesztiválon. A nővérkék egészségügyi méréseket végeztek az magukra odafigyelő sztárokon.

Egyszer Élünk Körúttal az egészséges életmód üzenetét viszi magával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az ország neves zenei és gasztro fesztiváljaira, családi napjaira. A rendezvényeken ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinméréssel hívja fel a figyelmet arra, hogy kis odafigyeléssel sokat tehetünk az egészségünkért, eközben pedig nem kell lemondanunk az élet és a nyár élvezetéről, a jókedvről.

Dombovári Vanda, a DKP Sportnap háziasszonya a mindennapokban az RTL Klub műsorvezetője, mindig is próbált fitt lenni, de mióta fia, a most másfél éves Gergő megszületett, különösen figyel az egészségére. Az alapítvány sátránál visszatérő vendég, vércukorértéke most is megfelelő volt. Ahogy Katus Attilának is. Az életmód tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportoló már többször is támogatta az alapítvány kezdeményezéseit, azért is tartja kiemelten fontosnak a diabétesz elleni küzdelmet, mert a családjában is van érintett.

Vendégünk volt Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki a DKP Sportnap műsorvezetőjeként kötelességének érezte, hogy részt vegyen a szűrésen. Ő a tavalyi rendezvényen sem hagyta ki a vércukormérést. „Mindig normális tartományban van a vércukorszintem, de a rendszeres ellenőrzés híve vagyok, és erre biztatok mindenkit. A jó érték ugyanis nem egy életre szól, ezért érdemes gyakran megmérni” – nyilatkozta Győrfi Pál.

A DKP Egészség- és Sportnapon a mérések támogatója az Accu-Chek Active vércukormérőt forgalmazó Roche volt.

A Gourmet Fesztiválon való megjelenésünket a DCONT Trend vércukormérőt gyártó 77 Elektronika Kft., a Tensoval duo control vérnyomásmérőt gyártó Hartmann, az Accutrend Plus koleszterinmérőt forgalmazó Roche és az Internetpatika támogatta.

A körúton az alapítvány lehetőséget ad az egészségi állapot ellenőrzésére, a különböző betegségek esélyének, illetve az azokkal járó kockázatoknak a felmérésére, és akinek szüksége van rá, azt arra biztatjuk, hogy még idejében változtasson az életmódján. Az Egyszer Élünk Körút tervezett állomásai között ott van aSziget, az Édes Napok, a Szívünk Napja és aCsabai Kolbászfesztivál is!