Szórakoztatva tanító sorozatokkal készít fel az iskolára a Nickelodeon

 Táncoló tengeri sellőkkel, bátor kiskutyusokkal, piros csizmás majommal és szuperhős testvérpárral készülhetnek a Nickelodeonon a legkisebbek a sulira. Hazánk legnépszerűbb gyerekcsatornája szórakoztatva tanító, interaktív műsorokkal várja a legapróbbakat: a Bubi Guppik, a Mancs őrjárat, a Dóra, a felfedező és az Umizoomi játékos feladványokkal és vicces fejtörőkkel fejlesztik az óvodás korcsoportot. A számolni és olvasni tanító sorozatok minőségi szórakozást nyújtanak az apróságoknak, akiket lelkiismeret-furdalás nélkül leültethetünk egy rövid időre a tv elé, hogy barátságos mesehősöktől tanuljanak.

Hazánklegnézettebb gyerekcsatornája, a Nickelodeon olyan tanító jellegű műsorokat kínál rajongóinak, amelyek interaktívan készítenek fel az iskolára, vicces fejtörőkkel, énekes, játékos mesékkel szórakoztatják a legkisebb tévénézőket. A tenger mélyén élő mókás sellők számolni és olvasni tanítják a gyerekeket, bátor és hős kutyák technikai feladatok megoldásával mentik meg barátaikat, a világ egyik legismertebb latin amerikai óvodása angolra tanít, egy szuperhős testvérpár pedig matekos, logikai feladványokkal segíti a piciket abban, hogy már most elkezdjék a felkészülést a sulira. A csatorna népszerű hősei ráadásul mind olyanok, mint bármelyik sulis kisgyerek!

Tengeri sellők, akik ráadásul tanítanak is?A Bubi Guppik című sorozat elragadó sellői játékos módon mutatják be a természet csodáit az apróságoknak. A tenger mélyén élő szereplők énekelve és táncolva vezetik be a víz alatti világ rejtelmeibe a legkisebbeket, emellett játékos módon tanítják olvasni és számolni őket. A Bubi Guppik 2013-ban Emmy-díjat is nyert, mint a legjobb iskolára felkészítő, gyermekbarát sorozat. A rajzfilmből egyedülálló egy órás film készült Puppy és a gyűrű címmel, amely a bolygók különleges világába vezeti be az óvodásokat, a mesében a gonosz Éjszaka varázsló elveszi a Nap mágikus gyűrűjét és ezzel sötétségbe borítja a Földet. Mollynak, Gilnek és uszonyos barátaiknak minden erejüket összeszedve vissza kell juttatnia a gyűrűt, hogy megmentsék a nappalainkat.

A Mancs őrjárat hősies kutyusok és humoros fejtörők segítségével vezeti be a gyerekeket a tudomány világába. Ryder, a 10 éves technikai zseni 6 bátor kiskutya társaságában indul felfedező körútjaira. Chase, a németjuhász rendőrkutya, Marshall, a tűzoltó dalmata, Rocky, a környezettudatos keverék, Zuma, a vízimentő labrador, Rubble, az építész buldog és Skye, a helikopteres spániel játékos módon tanítják az apróságokat. A kutyusok különleges képességeikkel és menő járműveikkel azért járják “Adventure Bay” utcáit, hogy a közösség tagjaira vigyázzanak. A hátizsákjukba rejtett technikai eszközök segítségével megmentik a fa tetején ragadt kiscicákat vagy a szikla szélére sodródott vonat utasait. A belevaló négylábúak a csapatmunka és a közös játék fontosságára tanítanak.

Ki ne ismerné a kíváncsi hátizsákos óvodást Dórát és mágikus térkép barátját? A világhírű Dóra, a felfedező egyszerre nyújtja a közös játék és a mese izgalmát az apróságoknak. A sorozatban egy latin-amerikai kislány egy piros csizmás majom társaságában járja a világot. Barangolásai során közös játékra hívja az óvodásokat, akiknek logikai fejtörőket és vicces feladványokat kell megoldaniuk, hogy elérhessék közös úticéljukat. Dóra és barátságos társa angol szavakra is tanítja a kicsiket, miközben játékos észrevételeikkel az iskolakezdésre készülő piciknek is sokat segítenek.

Trükkös matematika feladatok, izgalmas formák, fejtörők. Az Umizoomi szuperhős testvérpárja pillanatok alatt belopja magát a legkisebbek szívébe. Milli egy matekzseni, aki haját vonalzóvá alakítva képes a tárgyak hosszát és szélességét megmérni. A lány emellett nagy fantáziával megáldott divatőrült is, aki bármilyen geometriai mintát felismer. Testvére Geo tehetséges építész, aki a legegyszerűbb formák felhasználásával is képes mozdonyt, buldózert vagy űrhajót építeni. Ők ketten, na meg legjobb barátjuk, egy Bot nevű robot alkotják az Umizoomi csapatot, amelynek a legkisebb tévénézők segítségére van szüksége. A Nickelodeon sorozatában matekos feladatok, memóriajátékok és logikai rejtvények várják a főszereplőket, a sikerhez azonban szükség van a képernyő előtt ülő gyerekek minden tudására és lelkesedésére is.

Bubi Guppik, A Mancs őrjárat, Dóra, a felfedező, Umizoomi –  iskolára felkészítő, szórakoztató gyermeksorozatok várják legfiatalabb nézőiket a Nickelodeon!

 

Bubi Guppik: Puppy és a gyűrű – November 30-án, vasárnap 7:05-től

Mancs őrjárat – December 1-én, hétfőn, 9:30-tól

Dóra, a felfedező – December 1-én, 8:10-től Umizoomi – December 1-én, 8:40-től