Sződy fivérek- Egy újabb izgalmas szezont várunk

A Sződy fivérek 2021-ben 21. versenyévüket, az Országos Szlalom Bajnokságban pedig a 13. versenyszezonjukat kezdik meg most vasárnap. Autó bemutatójukon – amely a jelen korlátozások miatt meghívottak nélkül zajlott – kérdeztük őket az idei tervekről.

Amdala.hu: A szokásos téli szünet és a kényszerű, várakozással teli bizonytalan időszak után végre elindul a bajnokság. Mondhatjuk első fecskék vagytok, mint autós mezőny.

Sződy Zsolt: Mondhatjuk, hiszen tavaly is a szigorítások feloldása utána a szlalom volt az egyike azon autós szakágnak, amelyik már június elején rajtolhatott. Most, hogy már nem váratlanul ér bennünket a pandémia, a szabályok betartásával indulhat a 2021-es szezon a tervezett időpontban.

Amdala.hu: Készültetek, gondolom már jó előre és vártátok az áprilisi szezonkezdetet. Milyen változásokkal, újításokkal indultok idén?

Sződy Szabolcs: Az alapvető felújítások, javítások megtörténtek az Opel Tigrán. Szakszerviz készítette fel télen. Ezúton is nagyon köszönjük az Opel Gaál Gödöllő szervizmunkáját. Szebb és látványosabb dekorációt terveztünk az autónak. Ez nagy részben a főszponzorunk miatt is lett kékesebb, így idén a Cleanowash.hu színeiben versenyzünk, szó szerint is.

Amdala.hu: Akkor biztos háttérrel indultok neki a szezonnak, egy megnyugtató és motiváló. Mik az idei célok?

Sződy Zsolt: Cél, ahogy tavaly is a kategória bajnoki cím. Ezt tűztük ki célul. Ha ezt nem sikerült teljesíteni, igazából azzal is elégedettek lennénk, hogy a futamokon dobogós, majd az év végén is elérhető dobogós helyet, helyeket érünk el. Ahogy ez sikerült is 2020-ban. Viszont az egy nehéz év volt. Most egy kiszámíthatóbb versenynaptárat és szintén jó versenyeket szeretnénk az eredményeink mellett.

Amdala.hu: Negyedik évet kezditek az Opel Tigrával. Fokozatosan léptetek előrébb évről-évre. Szerintetek mennyire versenyképes az autótok egy bajnoki cím eléréséhez?

Sződy Szabolcs: Jó kérdés. Ezt pontosan nem tudjuk, de a szlalomban nem feltétlenül a lóerők döntenek. Opelünk nem a legkönnyebb versenyautó, de erős, jól gyorsul és igen jó mozgású, vagyis fordulékony autó. Ez a szlalomban alapvető fontosságú. Tehát nem csak szép és sportos a formája, hanem megy is. Azt nem tudjuk, hogy milyen erőviszonyok lesznek, de ez év közben majd kiderül. Pályafüggő is, kinek melyik versenyhelyszín lesz kedvezőbb. Ettől változatos és kiegyensúlyozott a bajnokság.

Amdala.hu: Akkor egy sikeres szezonnak néztek elébe. Mint médiatámogatótok is, kívánunk sikeres versenyeket és dobogós helyezéseket! Hogy aztán majd év végén kiderüljön, elég volt-e a teljesítmény az idei év végi dobogóhoz vagy dobogókhoz.

 

Sződy fivérek: Köszönjük szépen, ezen leszünk. Igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni idén is.

                                                                                         

Fotók: Track Racing