Szociális állateledel bolt nyílt Bécsben

Futterbox_csapat_Foto_FutterboxIngyen juthatnak kutya- és macskaeledelhez a rászorulók Bécs első szociális állatkereskedésében, amely a napokban nyitott meg. A bolt kínálatát jobb anyagi körülményekkel rendelkező állattartók adják össze.

 

Rászoruló kisállat-tulajdonosoknak nyújt segítséget Bécs első szociális állateledel boltja, amely néhány napja Döblingben, a Karl-Marx-Hofban nyitott meg. A boltot a Futterbox nevű egyesület üzemelteti, amelynek minden dolgozója önkéntesen végzi munkáját. Az üzlethelyiséget az önkormányzati lakások kezelésével foglalkozó Wiener Wohnen bocsátotta kedvezményesen az egyesület rendelkezésére. „Éppen az idősebb, egyedülálló emberek vagy a gyerekes családok számára lehet fontos társ a kisállat.” – magyarázza Michael Ludwig városépítési tanácsnok.

A speciális boltot elindító Futterbox célja, hogy segítséget nyújtson a rossz anyagi körülmények között élő állattartók számára a kedvencük ellátásában, de nem akarják kizárólag ők etetni a kutyákat, cicákat. A boltban olyan háztartások „vásárolhatnak”, ahol az egyszemélyes háztartás jövedelme nem haladja meg a havi 880 eurót, a kétszemélyesé pedig a havi 1.310 eurót, a rászorultságot pedig igazolni kell. A vásárlók háromhetente, maximum négy kisállat számára vihetnek el tápokat és almot – az oltáskönyv felmutatása ellenében.

Az üzlet kínálata jobb anyagi körülmények között élő állattartók adományaiból tevődik össze, de természetesen pénzzel is lehet támogatni a kezdeményezést. Ebből szintén kutya- és macskaeledelt valamint állatfelszerelést vesznek.

SzocialisAllatkereskedes_Foto_Futterbox