Színészlegendát nyert meg az HBO az új sorozatához

Nem kisebb nevet sikerült az HBO-hoz csábítani, mint Anthony Hopkinst, aki Evan Rachel Wooddal, J.J. Abramsszel, és a fiatalabb Nolan-fivérrel fog együtt dolgozni a csatorna új, nagyszabású sorozatán, mely egy mesterségesen fenntartott vadnyugaton játszódik majd a jövőben, ahová kikapcsolódni járnak a tehetősök - amíg be nem üt a krach.Forrás: http://www.hbo.hu

Nem kisebb nevet sikerült az HBO-hoz csábítani, mint Anthony Hopkinst, aki Evan Rachel Wooddal, J.J. Abramsszel, és a fiatalabb Nolan-fivérrel fog együtt dolgozni a csatorna új, nagyszabású sorozatán, mely egy mesterségesen fenntartott vadnyugaton játszódik majd a jövőben, ahová kikapcsolódni járnak a tehetősök – amíg be nem üt a krach.Forrás: http://www.hbo.hu

Mivel idén búcsút kell intenünk az HBO olyan, eddig zászlóshajónak számító sorozatainak, mint a True Blood – Inni és élni hagyni, a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó vagy Aaron Sorkin Híradósokja, nem meglepő, hogy a Trónok harca és A törvény nevében mellett a csatorna új drámák fejlesztésébe is belefogott, amelyektől azt remélik, hogy hosszabb távon meghatározzák majd a kábeladó jövőbeli arculatát, és legalább olyan kritikai és közönségsikert érnek majd el, mint elődeik. Ennek az útnak az első állomása volt a néhány hete debütált A hátrahagyottak is, de természetesen további sorozattervek is talonban vannak, mint például a Kés/alattot, a Glee-t és az Amerikai Horror Story-t jegyző Ryan Murhpy Openje, a brit Utopia című széria remake-je David Fincherrel, vagy a Mick Jagger-Martin Scorsese nevével fémjelzett ’70-es években játszódó rock’n’roll széria.

Nemrégiben pedig újabb elemmel bővült a lista: az 1973-as Feltámad a vadnyugat (Westworld) című kultikus sci-fiből a műfaj jelenlegi fenegyereke, J.J. Abrams vállalta magára, hogy sorozatot készít. A film története a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol a vagyonosoknak lehetőségük van egy egészen egyedi helyen vakációzni: különböző történelmi korokba látogathatnak el egy élménypark jóvoltából, ahol ők maguk is részesei lehetnek az adott érának. A minél valósághűbb élményt a jelmezbe bújtatott androidok biztosítják, akikkel bármikor párbajozhatnak a vendégek a mesterséges vadnyugaton, tivornyázhatnak az ókori Rómában, vagy éppen lovagi játékokon vehetnek részt a középkorban. A művi utópia akkor kezd darabjaira hullani, mikor az egyik vadnyugati android öntudatra ébred, gyilkolni kezdi a nyaralókat, és az élményparkot üzemeltető szakemberek tehetetlenek lesznek az ügyben.

Eddig csupán ennyit lehetett tudni a sorozatötlettel kapcsolatban, most azonban újabb részletekre derült fény. A világhírű rendező, Christoper Nol! an öccse és állandó szerzőtársa, Jonathan Nolan fog segédkezni Abramsnek a pilot munkálataiban, a veterán hollywoodi producer, Jerry Weintraub felügyeli a projektet, a főszerepekre pedig egy igazi színészlegendát sikerült megnyerni: Anthony Hopkinst. A világsztár mellett Evan Rachel Wood játszik majd.

Hopkins a zseniális, ám nehéz természetű és szűkszavú Dr. Robert Fordot, a Westworld élménypart kreatív igazgatóját, főprogramozóját, és igazgatóját alakítja majd, akinek meglehetősen radikális elképzelései vannak arról, mi is a park valódi célja, és hogyan lehet kiaknázni azt. Evan Rachel Wood ezzel szemben egy hamisítatlan vidéki farmerlány bőrébe búj! ik, aki Westworldön él, ám hamarosan rádöbben, hogy az addig idillinek vélt, gondtalan élete valójában egy hazugság volt egy mesterségesen teremtett világban.

Anthony Hopkinsnak a közel ötven éves pályafutása során ez lesz az első főszerepe tévésorozatban, az HBO-nak pedig Matthew McConaughey és Woody Harrelson után ismét sikerült egy világklasszis színészt megnyernie az egyik produkciójához húzónévként.