Színész a rendőrök között

A Groupama Garancia Biztosító a megelőzés, azon belül pedig a biztonságos közúti közlekedés fontosságának hangsúlyozására kiemelt figyelmet fordít. A biztosítótársaság az általa támogatott Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban idén 150 rendőrnek biztosít lehetőséget arra, hogy továbbfejleszthesse vezetéstechnikai tudását annak érdekében, hogy biztonságosan tudja ellátni mindennapi feladatait. A sofőrök 5 napos tréning keretében gyakorolhatnak korszerű technikai körülmények között.

A Vezetéstechnikai Centrumban szervezett lakossági és vállalati oktatások mellett a Groupama Garancia Biztosító fontosnak tartja, hogy a közérdekű funkciót betöltő szervezetek alkalmazottjai, akiknek a vezetés meghatározó feladatot jelent hétköznapjaik során, felkészülten láthassák el munkájukat.

A biztosítótársaság ezért 150 vezetéstechnikai kurzust ajánlott fel az Országos Rendőr- főkapitányság számára, hogy sofőrjeik a tréning keretén belül gyakorolhassanak, szimulálhassák az egyes vezetési helyzeteket, mindezt szakértő instruktorok támogatásával.

„Fontosnak tartottuk, hogy a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum segítségével olyan emberek munkáját segítsük, akiknek fontos a gyors, hatékony és biztonságos vezetés. Ezért esett a választásunk idén az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársaira, akik minden nap veszélyes körülmények között közlekedve sietnek a bajbajutottak segítségére”– mondta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

„Nagyon örülünk, hogy a Groupama Garancia Biztosítónak és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumnak köszönhetően egy összetett és komplex képzést tudunk elérhetővé tenni munkatársaink számára. A kurzuson résztvevő készenléti rendőröknek, baleseti helyszínelőknek és autópálya rendőröknek meglehetősen sok kihívással kell szembenézniük az utakon munkavégzésük során. Mivel vezetőinknek nap, mint nap gyors döntést kell hozniuk, ezért hisszük, hogy a tréning nagymértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy a rend őrei még nagyobb biztonsággal végezhessék hivatásukat a közutakon”– ismertette Hoffer Zsolt, az ORFK RSZKK alosztályvezetője, vezető oktatója.

„A sofőrök a Tanpályán elsősorban olyan helyzeteket gyakorolhatnak, melyekkel az időjárástól függően, akár minden nap találkozhatnak. A tréning keretében megtapasztalhatják, hogy hogyan kerüljék el a veszélyes helyzeteket, illetve a kurzus során kifejezetten fontos szerepe van a gyors reakciónak és a pontosan kivitelezett manővereknek, ugyanis a pillanatok töredéke alatt végrehajtott feladatok begyakorlása nagyon sokat javíthat a már profi vezetők reakcióidején is”- mondta Pesoldt Ferenc, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum instruktora.

Csőre Gábor is nyomozott

A Groupama Garancia Biztosító, a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum és az Országos Rendőr-főkapitányság közös sajtóeseményének alapját a rendőrök látványos vezetéstechnikai kurzusa adta, de az esemény meglepetéseként a szintén a biztosító által támogatott Vígszínház népszerű színésze, Csőre Gábor, aki számos rendőrnek kölcsönözte már hangját a filmvásznon, ideiglenes nyomozóvá válhatott és próbára tehette a hivatásos rendőrök képességeit a valóságban is a tanpályán.