SZIMFONIKUSOK HÉTVÉGÉJE A MARGITSZIGETEN

Július 11-én és 13-án különleges zenei élményben lehet része a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségének. A tavalyi nagy siker után újra jön a Filmzene koncert-show Gájer Bálinttal és Veres Mónika Nikával. A „Vajdaság Paganinije”-ként ismert hegedű- és citeravirtuóz, Lajkó Félix pedig a Dohnányi Szimfonikusokkal mutatja be új kompozícióját.

A Filmzene a világ körül című koncert a tavalyi nagysikerű James Bond 60 „folytatásaként” kerül megrendezésre 2014. július 11-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Szabad Tér Színház produkciójában Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra ezúttal egy olyan világkörüli turnéra invitálja a közönséget, ahol minden nagyobb földrajzi egységhez egy-egy ismerős filmzenei téma társul.

A videó-összeállításokkal kísért szenzációs show során népszerű dalok hangzanak el pl. az Indiana Jones, Tigris és sárkány, Doktor Zsivágó, Casablanca, A keresztapa, Evita és a Titanic című filmekből, melyek többek között Nino Rota, John Barry, Hans Zimmer, Maurice Jarre szerzeményei. A koncerten megemlékeznek a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósról is, aki negyven éve éppen a Margitszigeten tartotta élete egyetlen magyarországi koncertjét.  „A határ a csillagos ég” szlogent viselő est énekes szólistái idén is Gájer Bálint és Veres Mónika Nika lesznek.

A vajdasági születésű Lajkó Félix a 40. születésnapja alkalmából készül különleges koncertre 2014. július 13-án, vasárnap a Margitszigeten, a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral. A Szimfonik című világzenei koncert-show-n a közösen életre hívott Lajkó Szimfóniát adják elő Hollerung Gábor vezényletével, amelyben kiteljesednek és megsokszorozódnak a zenei dimenziók. Az esten a kivételes tehetségű előadó improvizációs képessége és a zenemű szimfonikus komponáltsága egyaránt érvényesül.

Lajkó „megszállott“ átéléssel kalauzolja hallgatóságát a zene szenvedélyekkel teli világában. A maga útját járja, stílusa besorolhatatlan. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon saját zenekarával és szólókkal először lép fel.

További indormáció és jegyvásárlás: www.szabadter.hu