Szilveszter Rallye 2015 (december 27-29.) – előzetes 3. rész – korábbi győztesek

A korábbi bajnokok is a lehető legjobb eredményre törekednek a Hungaroringen rendezendő Szilveszter Rallye-n

Kazár Miklós: „Idén a verseny a fontos számomra”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 17. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen több korábbi bajnok is rajthoz áll. Kazár Miklós ugyan valamennyi szakaszon más navigátorral indul, ám ezúttal versenyezni és győzni szeretne. A 2011-es Szilveszter Rallye győztese, ifjabb Érdi Tibor annak ellenére a lehető legjobban szeretne szerepelni, hogy ezúttal a közönségnek autóznak majd navigátorával, aki itt próbálja ki először, milyen iPadról diktálni az itinert.  

December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 17. verseny lesz a viadal történetében. A korábbi többszörös győztes Kazár Miklós sem hiányozhat Szilveszter Rallye-ról. Most, akárcsak tavaly, váltott navigátorokkal száguld majd a kijelölt nyomvonalon, ám ennek ellenére azt mondja, idén a versenyzés lesz az első számára.

„Annak ellenére, hogy a háttérben már építjük a jövőt, most az évzáró sikeres teljesítésére koncentrálunk elsősorban. Megint átépítettük a Mitsubishit, hiszen ezúttal aszfalton kell száguldanunk. A rajtra szeretnénk a legjobb beállításokat is megtalálni, éppen ezért 27-én biztosan tesztelünk, illetve a bejárások alkalmával igyekszem minél jobban megtanulni az új nyomvonalat. Idén is váltogatom majd a navigátoraimat, de ennek ellenére megígérhetem, hogy nagyon gyors leszek, a versenyzés lesz az első számomra. Remek évzárás lehet ez a verseny, mert egy esetleges siker hatalmas lökést adhatna számomra a 2016-os szezon előtt” – közölte Kazár Miklós.

Egy tény, ellenfélben nem lesz hiány, ugyanis ott lesz az indulók között a verseny 2011-es bajnoka, ifjabb Érdi Tibor is, aki nem a saját autójával áll rajthoz, hanem egy bérelt Mitsubishi EVO IX-sel.

„Nagyon elégedett vagyok az autóval, le a kalappal a bérbeadó előtt. Most fogom majd először vezetni ezt a kocsit, jelenleg az utolsó simításokat végezzük rajta. Mivel nem ismerem az autót, úgy tervezem, elsősorban a közönségnek hajtok majd, de természetesen mindent megteszek azért, hogy jó eredményt érjek el. Egy újdonsággal is megpróbálkozunk, hiszen Patkó Gergely navigátorom ezúttal egy iPadról diktálja majd az itinert. Kifejezetten örülünk annak, hogy új nyomvonalon rendezik az évzáró viadalt, mert ez mindenképpen izgalmassá teszi majd a versengést” – jelentette ki ifjabb Érdi Tibor.