Szilágyi Áron: „4 km-t könnyedén lefutok, utána bajban leszek”

Puskás Peti, Horváth Éva, Szilágyi Áron és Kulcsár Edina már lázasan készül a 30. SPAR Budapest Maratonra, ahol fejenként 10 km-t lefutva jelentős összeggel támogatják a Csemete Alapítvány munkáját. A Holmes Place Egészségcentrum jótékony kezdeményezéséhez a táplálék-kiegészítőket forgalmazó BioTechUSA és a sportfelszerelést biztosító Saucony is csatlakozott.

Szilágyi Áron: „4 km-t könnyedén lefutok, utána bajban leszek” Fogyatékos gyermekekért futnak a sztárok

Szilágyi Áron: „4 km-t könnyedén lefutok, utána bajban leszek”
Fogyatékos gyermekekért futnak a sztárok

A Csemete Alapítványt 2009-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a szociális otthonokban élő fogyatékos kisgyermekek és fiatal felnőttek életminőségén javítsanak. A független jótékonysági szervezet évek óta az adománygyűjtés kreatív formáját alkalmazza, a jótékony célú maraton futást.

 

„A jótékony futás test-és lélekmelengető tevékenység egyaránt. A lényeg, hogy mielőtt valaki elindul egy futóversenyen kiválaszt egy nemes célt és erre megpróbál támogatókat találni. Az adományt a lefutott kilométerek után adják. Természetesen nem csak az összegyűjtött pénz jelenti a változást, hanem az a kollektív szívdobbanás, mely arra buzdít egy csapatot, hogy sporttal segítsen társain – foglalta össze a jótékonysági futás céljait Snow Andrea, a Csemete Alapítvány alapítója, elnöke.

Szilágyi Áron, Horváth Éva, Kulcsár Edina és Puskás Peti szívügye a futás és emellett a hátrányos helyzetű társaik segítése is. Ha ezt a két szenvedélyüket összeköthetik, akkor boldogok csak igazán. Nem különben Kozák Danuta kétszeres olimpiai, többszörös világ-és Európa bajnok kajakozónk, Csőre Gábor és Pindroch Csaba színművész, Vajda Attila, olimpiai, többszörös világ-és Európa bajnok kenusunk, Balzsay Károly, profi boxolónk valamint a Magyar Speciális Olimpia Szövetség olimpikon sportolói, Suha Levente és Velkei István, akik szintén szívesen álltak a kezdeményezés mellé.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy tagja lehetek a Team Heart-nak és ezzel támogathatom ezt a rendkívül nemes célt. A Csemete Alapítvány munkáját régóta figyelemmel kísérem, úgy gondolom, hogy kiváló kezdeményezéseikkel sok fogyatékkal élő fiatal és felnőtt arcára varázsolnak mosolyt. Évek óta a Holmes Place-ben edzek Kiss Áron szárnyai alatt, aki tudom, hogy most is ki fogja hozni belőlem a maximumot. 4-5 kilométerig biztos, hogy remekül megy majd a futás, de utána elő kell majd vennem a rejtett tartalékokat” – mosolyog olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron, aki már gőzerővel készül az októberi nagy megmérettetésre.

 

Horváth Éva és Kulcsár Edina is imád sportolni, erről árulkodik tökéletes alakjuk is. Ha pedig a futás mellé jótékony cél is társul, akkor rájuk mindenképp lehet számítani.

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a fantasztikus kezdeményezésnek, biztos, hogy a táv teljesítése alatt a gyermekek fognak a szemeim előtt lebegni, akikért érdemes végigcsinálnom. Rendszeresen edzek, sokat futok, így úgy gondolom, kevés is lesz nekem ez a 10 kilométer. Ki helyett teljesíthetem még?” – nevet Éva.

„Szépségkirálynőként mindig remek formában kell lennem, így alapvetően edzett vagyok és igyekszem a táplálkozásra is maximálisan odafigyelni. Köszönöm a Csemete Alapítványnak és az összes támogatónak, hogy rám is számítanak, és egy ilyen testet és lelket melengető nemes ügy mellé állhatok” – teszi hozzá Kulcsár Edina.

Puskás Peti szívügye a sport, ha teheti, gyakran eljár edzeni, ám a nyár alatt, a próbák és koncertek között kevésbé tudott hódolni ennek a szenvedélyének. Most azonban újra kondiba hozza magát és közben a gyermekeknek is segít.

„Nyáron kicsit elkényelmesedtem, így mindenképp nagyon jót fog tenni, ha ismét elkezdek edzeni. Az meg csak hab a tortán, hogy ezzel a fogyatékkal élő társaimat is támogatom. Mindig szívesen veszek részt hasonló jótékony akciókban, nagyon tetszik a Holmes Place kreatív ötlete. Minden energiámmal azon leszek, hogy teljes erőbedobással teljesítsem a távot és ezzel közvetett úton mosolyt csaljak a fiatalok arcára” – mondja lelkesen Puskás Peti, énekes.

A szívet melengető kezdeményezés ötletgazdája a Holmes Place Egészségcentrum, mely a közeljövőben több jótékonysági akciót szeretne összekapcsolni a sporttal, az egészséges életmód kiemelt szerepével.

„Szeretnénk még több jótékony kezdeményezéssel felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a támogató akciók és a sport szeretete szorosan összekapcsolódhat. Ezért álltunk most a Csemete Alapítvány nagyszerű kezdeményezése mellé, miszerint futással is lehet segíteni a hátrányos helyzetű társainknak. A Maraton kitűnő terep, hogy együtt, hírességekkel karöltve valósítsunk meg egy nemes célt. Teljes szakmai hátteret és profi edzői segítséget biztosítunk a sztároknak, hogy maximálisan felkészüljenek a táv teljesítésére. Valamint akik nálunk, a Holmes Place-ben regisztrálnak a futóversenyre, nevezési díjuk 20%-ával máris a Csemete Alapítvány munkáját támogatják és hozzájárulnak az év végi célunkhoz. Ugyanis 2015 végére 5 millió Ft-ot szeretnénk összegyűjteni az alapítványnak, amelyből egy kisbuszt vásárolnak majd” – beszélt a kezdeményezésről Noam Yitzhak, a Holmes Place ügyvezetője.

A Holmes Place mellett a BioTechUSA a nemes küldetés másik fő támogatója. A táplálék-kiegészítőket forgalmazó cég az állóképességi sportolók számára kifejlesztett Endurance termékcsaládjával segíti a versenyzők felkészülését.

„A BioTechUSA rendkívül büszke arra, hogy egy olyan kezdeményezés egyik fő támogatója lehet, ahol a sport segítségével tehetünk másokért. Cégünk küldetése a sport és az egészséges életmód népszerűsítése és támogatása. A futás egyfelől a sportolás egyik legegészségesebb és legegyszerűbb formája, másfelől pedig nagyszerű adománygyűjtő modell, ami azonban Magyarországon még kevéssé ismert. Közreműködésünkkel azt a szabadságot szeretnénk megadni a Csemete Alapítvány gyermekeinek, amit a sport is ad. Hiszen a szabadság és a sport mindenkit megillet, épet és fogyatékkal élőt egyaránt” – mondta el Bíró Ferenc marketing igazgató.