Szijjártó- Természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat

Szijjártó Péter közlése szerint a röszkei határátkelőhelynél a magyar rendőröket brutális támadás érte Szerbia területéről – reagált a német védelmi miniszter és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szavaira az MTI-nek a magyar külügyminiszter.

    Szijjártó Péter úgy fogalmazott: agresszív bevándorlók egy csoportjának támadása nyomán 14 magyar rendőr szenvedett sérülést. Természetes, hogy a magyar rendőrök megvédték magukat és megvédték Magyarország területét – tette hozzá. Ha a szerb rendőrség megakadályozta volna a magyar rendőrök ellen indított támadást, nem került volna sor az erőszakos eseményekre – jelentette ki.
    Ursula von der Leyen német védelmi miniszter szerdán, a CNN hírtelevízió nemzetközi csatornájának nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságoknak a migránsokkal és menekültekkel szemben a magyar-szerb határon alkalmazott fellépését.
    Aleksandar Vucic szerb kormányfő pedig azzal vádolta Magyarországot, hogy “brutális” és “nem európai” módon bánik a migránsokkal a két ország határán, és az Európai Unió közbelépését sürgette. A szerb kormányfő felszólította Magyarországot, hogy többet ne lőjön be könnygázt a szerb állam területére, és azt mondta, hogy a kérdést John Kerry amerikai külügyminiszterrel folytatandó szerdai tárgyalásai során is napirendre akarja tűzni.

Forrás:MTI