Szijjártó Péter mutassa be kabinetfőnöke önéletrajzát!

Miközben az utóbbi hetekben a Külügyminisztérium ismét több száz magasan képzett diplomata és külügyi szakember elbocsátásától volt hangos, a sajtóban megjelent, hogy Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke nem rendelkezik a munkaköre betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséggel.

A sajtó munkatársai szerették volna kideríteni, hogy Benkő Szilárd pontosan milyen képzettség birtokában látja el a külügyminiszteri kabinet irányítását. Ám a tárcától nem kaptak felvilágosítást, így továbbra is annyit tudunk Benkő Szilárdról, hogy civilben Szijjártó Péter futsalos csapattársa.
Mivel úgy gondolom, hogy egy másodosztályú futsalcsapat tagsági igazolványa a külügyi szakterületen egyelőre még nem ér fel egy felsőfokú diplomával, múlt pénteken levélben fordultam Szijjártó Péterhez. Ebben arra kértem, hogy közérdekű adatigénylés keretében küldje meg a miniszteri kabinet vezetőjének és munkatársainak szakmai önéletrajzának másolatát.
A levélben a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján tájékoztatást kértem Szijjártó Pétertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi munkatársairól is- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Mesterházy Attila, a Külügyi bizottság tagja.