Szijjártó: Magyarország támogatja az ukrajnai helyzet miatti vízumtilalmat

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fotó: www.amdala.hu

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: www.amdala.hu

Magyarország támogatja az uniós vízumtilalommal sújtott személyek körének kibővítését, illetve adott esetben újabb vagyonbefagyasztások elrendelését – közölte hétfőn Brüsszelben, az ukrajnai válsággal kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor megérkezett az EU-országok külügyminisztereinek tanácskozására.

    “A konfliktus nem a gyors megoldás irányába halad” – értékelte Szijjártó Péter az ukrajnai helyzetet, amely a külügyminiszteri eszmecsere legfontosabb témája. A miniszter az aggodalomra okot adó jelenségek közül kiemelte a Kelet-Ukrajnában megtartott “választásokat”.
Az EU eddig több lépcsőben rendelt el vízumtilalmat, illetve vagyonbefagyasztást a válságban érintett oroszokkal, illetve oroszpárti ukrán szakadárokkal szemben. Szijjártó Péter szerint az ilyen típusú intézkedések segíthetnek abban, hogy a konfliktust gyorsan és tárgyalásos úton rendezzék. A politikus reményének adott hangot, hogy az uniós értekezleten konszenzus jön létre az érintettek körének kibővítéséről.

Forrás:MTI