Szijjártó: 6,5 milliárd forintot különít el a kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), valamint Gíró-Szász András (b) és Kovács Zoltán, kormányszóvivők érkeznek a Parlament folyosóján az illegális bevándorlást érintő kormánydöntésekről tartandó sajtótájékoztatóra 2015. június 24-én. A magyar-szerb határszakaszon létesítendő ideiglenes biztonsági határzár megépítéséhez, az anyagbeszerzéshez 6,5 milliárd forint elkülönítéséről döntött a kormány - közölte Szijjártó Péter. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), valamint Gíró-Szász András (b) és Kovács Zoltán, kormányszóvivők érkeznek a Parlament folyosóján az illegális bevándorlást érintő kormánydöntésekről tartandó sajtótájékoztatóra 2015. június 24-én. A magyar-szerb határszakaszon létesítendő ideiglenes biztonsági határzár megépítéséhez, az anyagbeszerzéshez 6,5 milliárd forint elkülönítéséről döntött a kormány – közölte Szijjártó Péter. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A magyar-szerb határszakaszon létesítendő ideiglenes biztonsági határzár megépítéséhez, az anyagbeszerzéshez 6,5 milliárd forint elkülönítéséről döntött a kormány – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

“Az a célunk, hogy az állam maga építse meg az ideiglenes biztonsági határzárat” – mondta.
 Közölte azt is: az ideiglenes biztonsági határzár mielőbbi megépítéséhez szükséges törvénymódosítások ügyében a kormány arra kérte a Fidesz-KDNP-t, alakítson ki “parlamenti egyetértést” a jogszabály-módosítások mihamarabbi országgyűlési megtárgyalása érdekében.
 Végül a jövőre vonatkozóan a miniszter leszögezte: “minden határszakaszon, ahol a törvénysértő (…) bevándorlás megakadályozására nincsen más hatékony mód, ott az ideiglenes biztonsági határzár felépítésének eszközét fogjuk alkalmazni”.

Forrás:MTI