Szijj Zsolt szeretne egy jóízűt autózni!

Interjú Szijj Zsolt rallycross pilótával, a Máriapócson október 23-24-én megrendezésre kerülő Rallycross Országos Bajnokság és Amatőr versenysorozat VII. futama előtt.

 

 117Bajnok esélyesként érkezel Máriapócsra a Rallycross OB évadzáró futamára.

– Igen, abszolút!

Úgy gondolom egész évben jól teljesítettünk és csak akkor nem sikerült dobogóra állnunk amikor valami műszaki probléma hátráltatott. Mondjuk az is csak a féltengelyekkel volt, mert egyébként a Simon fivérek egy szuper kis autót tettek alám! Biztos túl erős az autó és a féltengelyek nem bírták a vezetési stílusom!

 

Lesz-e fejlesztés a Rabócsiringi versenyre a Suzukin?

– Idénre már nem terveztünk fejlesztéseket, annyi van hogy a motort kell leellenőrizni mert meghibásodott a termosztát Nyirádon és egy kicsit megmelegedett a motor. Ezért is volt az, hogy a döntőben visszavettem a tempót és inkább begurultam egy biztos 2. helyen mint hogy első helyen megfőzzem a motort. Az éves bajnokság nagyobb prioritással bírt számunkra mint a futamgyőzelem.

HAM_8787

Mi kell ahhoz, hogy megnyerd az éves bajnokságot?

– A bajnokság megnyeréséhez egy biztos autózás és mindössze 4 ponttal több kell mint amennyit a legrosszabb, dobos versenyünkön sikerült összeszedni! A célunk az, hogy egy jóízűt autózzunk és megérdemelten szerezzük meg a Magyar Bajnoki Címet a CEZ Bajnoki Cím mellé!

2016-os terveid?

– 2016-ra az a tervünk hogy a Rallycross Europabajnokságon indulunk, de ahhoz tényleg még sokat kell az autón is fejleszteni meg nekem is meg kell még “tuningolni” magamat!

Köszönöm az interjút, mindenkit üdvözlök és várunk Máriapócsra az utolsó megmérettetésre!

 

Szurkoljunk közösen Zsoltinak október 23-24-én Máriapócson, a Rabócsiringen!

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu