Sziget – Noel Gallagher, Sia, CHVRCHES, M83 is lesz ma

A kultikus britpop szenzáció, az Oasis egykori gitáros-dalszerzője, Noel Gallagher mutatkozik be a Sziget hétfői napján a Nagyszínpadon mostani formációjával, a High Flying Birdsszel. Ma ad koncertet Sia, a CHVRCHES, az M83, a Systema Solar és Lajkó Félix is.

    A már jó ideje feloszlott Oasis 2000-ben járt a Szigeten, de akkor Noel Gallagher nélkül. A manchesteri gitáros-énekes előtt a szintén brit Years & Years és Kaiser Chiefs, utána a tehetséges ausztrál dalszerző-énekesnő, Sia (Sia Kate Isobelle Furler) zenél a Nagyszínpadon a fesztivál utolsó előtti napján.
    Az A38 színpadon az egyaránt brit Tourist, CHVRCHES és TroyBoi, az amerikai Neighbourhood, majd éjfél előtt a francia M83 lép színpadra, a Világzenei színpadon a hazai Cimbaliband után az olasz Mau Mau, az egyaránt kolumbiai LA-33 és Systema Solar, végül Lajkó Félix zenél, utóbbi az Óperentzia együttessel.
    A Telekom Arénában a magyar Belocca és a lengyel Blinders után két holland produkció, a Volt & State és Nicky Romero, végül, már hajnali 4-től a belga Yves V játszik.
    A Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadon A Dal 2016 győztese, Freddie 16 óra 30 perctől énekel, utána következik a SuperStereo, az Anima Sound System, a 30Y, Odett, éjfél után pedig Tesco Disco lesz. Az Európa színpadon a dán Palace Winter, a német Fatoni, a belga La Smala, a luxemburgi Say Yes Dog, illetve a cseh En.Dru mutatja be műsorát.
    A Blues kocsmában a Pribojszki Mátyás Band és a Paddy and the Rats szórakoztatja a közönséget, a Fidelio klasszikus, opera és jazz színpadon az állandó program, az Óbudai Danubia Zenekar, a Talamba Ütőegyüttes, és az operaóra mellett a Párnitzky Quartet is muzsikál. Az Afro-latin-reggae faluban Samba Fever címmel afro-brazil táncshow lesz, később kubai dj-k, Jose Dj és Dj Salazar pakolják a lemezeket. A Budapest Park tribute színpadon a The Bits Beatles-számokat játszik, a Hollywood Rose pedig Guns ‘N Roses slágereket.

Forrás:MTI