Sziget – Első alkalommal várja a fesztiválozókat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Első alkalommal települ ki a Sziget fesztiválra a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület. A No kamu! sátorban hamis tárgyak kiállításával, beszélgetésekkel, performanszokkal és nyereményjátékokkal várják szerdától vasárnapig a fesztiválozókat – közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

    A fesztivál területén a Civil Sziget ad otthont a száz négyzetméteres sátornak, ahol a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és partnerei, a HIPAvilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Autós Szakmai Szövetség várja az érdeklődőket.
    A szervezők a kiállítás vitrinjeibe elhelyezett tárgyakon keresztül segítik a látogatókat abban, hogy felismerjék a hamisítványokat.
    Emellett a fesztiválozók számos ügyességi és tudás alapú játékot próbálhatnak ki, köztük például a fiberszkópot, vagy más néven csőgörényt, amivel a vámosok vizsgálják az országba érkező postai csomagokat. A programokat előadások és performanszok is színesítik, a Magyar Autós Szakmai Szövetség szakembere pedig az autóalkatrész-hamisítás veszélyeiről és  következményeiről beszél a résztvevőknek – írták a közleményben.

Forrás:MTI