Szerdától amazonok csatája

2013. november 20. és 23. között Hévízen kerül megrendezésre a hazai bokszolónők legnagyobb seregszemléje, a Női Ökölvívó Országos Bajnokság. A 4 napos versenyen az előzetes nevezések alapján maratoni létszám várható, hiszen 50 klub 142 versenyző indulását jelezte, ami – a tavalyi 109 nevezés után – ismét rekordnak számít a hazai ökölvívásban.

Habár idén alaposan szétszabdalta a felnőtt mezőnyt az ifik különválasztása, ennek ellenére jó kis csaták várhatók. Mindez azt jelenti, hogy Idén egy időben három bajnokságot rendeznek, a juniorok, az ifik, és az elit mezőny külön-külön küzd az országos elsőségekért.

 

Egy kis esélylatolgatás

Az elit súlyok

48 kg: A jelenlegi magyar bajnok Böde Anita (KSI) az esélyes, Barankai Virginia (Fehérvári Vasas) pedig az elsőszámú kihívó. A többiek inkább a bronzéremért szállhatnak csatába.

51 kg: Ancsin Katalin (KSI) indulása kérdéses a sérvműtétje miatt, nélküle Váry Lili (Vecsés) a legesélyesebb a végső győzelemre.

54 kg: Némedi Varga Csilla a regnáló bajnok, az elsőszámú kihívók: Kis Varga Bettina (Pécsi KSE) és Kalderás Erika (Szolnoki MÁV).

57 kg: A tavalyi felnőtt magyar bajnok Nagy Kitti idén az ifik között indul, a megüresedett trónra a 60 kg-ról visszafogyasztó Csombor Vivien (KSI), a vecsési Szűcs Szabina és az 54 kg-ról fellépő Kovács Klára (NYVSC) is felülhet. Ebben a súlycsoportban várható a legnépesebb mezőny.

60 kg: Várhatóan a tavalyi döntő fog megismétlődni, azaz Rácz Irén (DVSC) és Benke Sára (Hranek BC) küzdhetnek meg az aranyért.

64 kg: Nagy Bianka (Szeged BC) számára a felemelt korhatárnak köszönhetően visszatérő Csejtei Csilla (HVSE) jelenthet kihívást.

69 kg: Papp Nikolett (Maccabi) és Oláh Eszter (Eger) nem először fog összecsapni. Nikolett revansot vehet az egri vereségért.

75 kg: Nagy Tímeának (DVSC) tavaly könnyű dolga volt, idén az egri Lakatos Alexandra és a fehérvári Szabó Luca sem fogja olcsón adni a bőrét.

81 kg: Úgy néz ki, hogy ebben a súlyban idén nem lesz induló.

81+kg: Házidöntő várható Kovács Mária (PVSK) és Jenei Lilla (Boxvilág) között. Bár két különböző klub színeiben indulnak, a két versenyző egyformán Szegeden készül Szuknai Zsuzsa irányításával.

 

Az ifik

Ebben a korcsoportban a sikeres 95-ös versenyzők még utoljára odateszik magukat, mielőtt felmennek az elit csoportba. 48 kg-ban Gál Mónika (Szeged BC), 51 kg-ban Wurst Nikolett (Fitt-Boksz Kőszeg), 57 kg-ban Nagy Kitti (NYVSC), 64 kg-ban Csősz Nikolett (Forgi BC), 81+ kg-ban pedig Szatmári Petra (FÖS Baja) győzelme várható.

Komolyabb csata várható 54 kg-ban Faragó Orsolya (Vecsés) és Bóta Györgyi (Eger), 60 kg-ban Szabó Vanda (Ring SC Kaposvár) és Szőts Viktória (Fehérvári Vasas), 75 kg-ban pedig Kaszanyi Fanni (DVSC) és Korcsmáros Mercédesz (Harangi SE) között. 69 és 81 kg-ban várhatóan nem lesz induló.

 

A juniorok

A legfiatalabbak (15-16 év) között sok még az ismeretlen ökölvívó, így nehéz bármit jósolni. A mezőnyből kiemelkedik a 48 kg-os Oláh Anita (Varjú Boksz), az 50 kg-os Viglási Alexandra (Varjú Boksz), a 60 kg-os Posta Daniella (Gyevát Sopron), valamint a 66 kg-os Kondor Zsófia (Vecsés). Kellemes meglepetés lehet még az elsőéves 70 kg-os kaposvári Szokol Fanni.

 

Az esemény helyszíne

Hévízi Sportcsarnok, Széchenyi utca 25.

A szombati döntők 9 órakor kezdődnek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*