Szép Magyar Könyv

Ünnepi Könyvhét: Ismét elismerést kapott a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó a Szép Magyar Könyv Versenyen

 A hazai könyvszakma legnívósabb versenyén ismerték el a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) munkáját. A „Fedezd fel a világot!” könyvsorozat alkotógárdája a Szép Magyar Könyv Verseny oklevelét tankönyv kategóriában vehette át. A középiskolai osztályok számára készített kiadványok a fizikatanulást kívánják újra közelebb hozni a diákokhoz aktualitásokkal, olvasmányokkal és rajzos összefoglalókkal.

 A Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Egyesülése (MKKE) idén is meghirdette a Szép Magyar Könyv Versenyt, amelyre a könyvesbolti forgalomba kerülő magyarországi és határon túli nyomdákban 2012 folyamán készült könyveket lehetett nevezni, nyolc kategóriában. Az értékelés szempontjai között szerepel a tördelés, a tipográfia, a grafika és a könyvészeti összkép is.

Tankönyv kategóriában idén a több mint 60 éves múlttal rendelkező Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó „Fedezd fel a világot!” sorozatában megjelent fizika tankönyvcsalád kapott elismerést. Az oklevelet 2013. június 6-án, a 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján a tankönyvcsalád műszaki szerkesztője, Marcsek Ildikó vehette át.

Azáltal, hogy az életünkből merített példák, szemléltető eszközök és történések jelennek meg a fizika tankönyvekben, a szerkesztők és a tankönyvkiadó is szeretné a természettudományok oktatását és tanulását élvezetesebbé tenni, hogy a manapság háttérbe szorult természettudományos tantárgyak visszanyerjék régi népszerűségüket. Jól mutatja a tankönyvcsalád gyakorlatközpontúságát, hogy a diákok találkozhatnak például Felix Baumgartner bázisugróval a szabadesés szemléltetésére, a munka-energia-teljesítmény témakört pedig egy emberekkel teli könyvesbolt rajzos összefoglalójának segítségével teszik könnyen érthetővé.

Amellett, hogy a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó középiskolai osztályok részére készített tankönyvei a diákok számára a fizikát érdekes és megérthető tárgyként mutatják be, a tanárok számára is jól használható segédeszközt kínálnak a tanórai munkához.

A könyveket a közönség a Nemzedékek Tudása Kiadó standján meg is tekintheti az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a budapesti Vörösmarty téren.

konyvhet

További információ az új Nat-nak megfelelő Fizika 9. tankönyvekről:

http://www.youtube.com/watch?v=zgADHLB_1nI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*