Szenzációs visszatérés: Hat hét gipsz után dobogó és körrekord

Keszthelyi Vivien, az OXXO Energy Drink ifjú hölgy pilótája úgy állt rajthoz hétvégén a Swift Cup Europe szlovákiai futamán, hogy hat hétig gipszben volt a lába, amit mindössze pár nappal a versenyhétvége előtt vettek le róla. Vivinek így nem volt lehetősége tesztelni a pályán a többiekkel, ráadásul még el sem kezdte azt a rehabilitációt, amivel egy ilyen hosszú pihenés után szépen lassan tér vissza a betegek kondíciója és állóképessége. Bár Vivinek ez még csak az első versenyszezonja, máris úgy viselkedik, ahogy a tapasztalt profik, vagyis amint teheti, már ül is vissza a versenyautóba.

Természetesen a szlovákiai hétvégén nem volt komoly elvárás Vivivel szemben, célja csupán a pontgyűjtés lehetett a sérülésből még fel sem épülve, ehhez képest már az időmérőn megmutatta, hogy ő bizony mindennek ellenére a győzelemért áll rajthoz, ugyanis a harmadik leggyorsabb idővel kvalifikálta magát az első futamra.

Egy jó rajt után Vivi végig harcban volt a győzelemért, folyamatosan támadta az élen haladó pilótát – miközben megfutotta kategóriájában a pályarekordot -, és egy hihetetlenül szoros befutó után, ahol csak a célfotó tudta eldönteni, ki ért be előbb, mindössze 28 ezred másodperccel lett második. A visszatérés tökéletesre sikerült tehát az OXXO Energy Drink pilótájának, tempójából, kitartásából és győzni akarásából semmit sem veszített a kényszerű pihenő alatt.

Vivi ezzel a lendülettel vágott neki vasárnap a második futamnak is, ahol a fordított rajtsorrend miatt a hetedik helyről indulhatott. Mindössze három kör kellett neki ahhoz, hogy feljöjjön a harmadik helyre, ahonnan már ment is volna tovább, amikor egy dupla sárga zászlós kanyarban egy versenyzőtársa úgy gondolta, egy lány mégse menjen előtte, így lassítás – és ész nélkül hatalmas tempókülönbséggel szó szerint felnyársalta Vivit, kilökte őt a pályáról, és véget vetett a versenyének.

A még mindig csak 13 esztendős Vivi vigasztalhatatlan volt, ami érthető is, hiszen a sérülés miatt kihagyott futamok után ilyen szenzációs versenyzéssel tér vissza, amit egy pillanat alatt tönkretesz egy forró fejű versenytársa. De azt mondják, minden jó, ha a vége jó, s így lett Vivi vasárnapjával is, hiszen kora este felkereste őt az Osztrák Suzuki márkakupa promótere, és közölte Vivivel, hogy megtiszteltetés lenne számukra, ha szeptemberben rajthoz állna Ausztriában az ő versenyükön. Azt mondta, nekik nem szégyen, ha egy fiatal lány gyorsabb náluk, márpedig látva Vivi tempóját, ez valószínűleg így lesz majd Spielbergben, ahol ő lesz az egyetlen külföldi versenyző, sőt, valószínűleg a legfiatalabb is, de várják szeretettel, kíváncsiak rá, hogy az ő autójukból mit tud kihozni az ifjú magyar tehetség.

 Keszthelyi Vivi tehát szeptember 27-28-án az Osztrák Suzuki Kupában fog rajthoz állni, addig pedig elkezdi a rehabilitációját, hogy mire újra autóban ül majd, visszanyerje baleset előtti kondícióját és állóképességét.