Szenzációs verseny Kazáron!

Majdhogynem hazai pályán, fölényes győzelmet aratott Vincze Marci a múlt hétvégén megrendezett Kazár Rallysprinten. A klasszikus Salgó Rallyek-ról ismert Vizslás – Salgótarján – Kazár szakaszon, mind a hat gyorsaságit megnyerve, több mint egy perccel diadalmaskodott a szécsényi pilóta.

A könnyűnek tűnő győzelem ellenére a hétvégén sokat dolgozott Marci és a csapata, hisz kipróbáltak egy új abroncsot, illetve tovább finomították a Mitsubishi futómű beállításait.

„Azért mentünk el Kazárra, hogy kipróbáljuk a Pirellit rallye körülmények között, mert a Hungaroringen ugyan használtuk ezt az abroncsot, de az egy zárt versenypálya, nem egy igazi rali szakasz és teljesen más beállítást igényel az a jó minőségű aszfalt, mint egy közúton megrendezett verseny. Tehát a Pirelli tesztjére helyeztük a hangsúlyt és a délutáni szakaszokra meg is találtuk a megfelelő beállításokat.

Kazáron új navigátorral mentem, ezúttal Kiss- Réti Balázs diktálta az itinert. Ő egy salgótarjáni srác, régóta navigál. Korábban már beszéltünk róla, hogy indulhatnánk közösen egy futamon. Mivel Szedő Csabi a hétvégén nem ért rá, így most végre megvalósulhatott az, amit régóta terveztünk. Balázs remek munkát végzett, sok dolgot levett a vállamról.

A verseny tökéletesen alakult számunkra, gyönyörű szép időnk volt és rengeteg néző állt a pálya szélén. Ez a régi, 20-30 évvel ezelőtti Salgó Rallye-k hangulatát idézte fel bennem, annyi néző volt. Úgy éreztem, mintha mindenki nekünk szurkolt volna, utólag is köszönöm a bíztatást, bent az autóban is nagyon lehetett érezni. A sok néző inspirált is minket, többet autóztunk keresztben, mint ahogy az általában tőlünk megszokott. Nagy Köszönet jár a szervizcsapatnak, mert kiváló munkát végeztek az egész hétvége folyamán és természetesen köszönöm a partnereinknek, hogy támogatnak minket!”

Az idei évben a Szilveszter Rallye-n mindenképp láthatjuk versenyezni az RTE 2012-es bajnokát és ha minden Marci tervei szerint alakul, akkor még novemberben egy kisebb versenyen is rajthoz áll.