Szent György napjára

Kívánjuk, hogy a mai nap a rendőrök számára az ünneplésről szóljon! Magyarország háláját és megbecsülését fejezi ki azoknak a nőknek és férfiaknak, akik hazánk polgárainak biztonsága érdekében nap mint nap vállalják a számos veszéllyel, lemondással és jogkorlátozással járó hivatást.

Jól tudjuk, hogy különösen nehéz hónapok állnak a rendőrség állománya mögött, hiszen sokan töltötték szolgálatuk jelentős részét családjuktól, otthonuktól távol, sokszor méltatlan, megalázó körülmények között. Ezek az állapotok ma koránt sem tükrözik azt a megbecsülést, amivel Magyarország polgárai tekintenek a rend őreire.

Ezért Szent György napján kívánunk emberi munkakörülményeket, szakmai megbecsülést, és nemcsak az ünneplés óráiban, hanem a szürke hétköznapokon is! Az MSZP-nek továbbra is az a határozott álláspontja, hogy a hivatásos szolgálat követelményeire figyelemmel a rendészeti életpálya elképzelhetetlen a méltányos szolgálati nyugdíjrendszer nélkül. Azonban a Fidesz makacs elutasítása miatt csak a kormányváltás nyithat utat az új szolgálati nyugdíjrendszer bevezetése előtt.

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes,
az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke