Szellő Imre tanári boksszal nyert

A Ferobox Event péntek este teltházas bokszgálát rendezett a Budapest és Budakalász határán megépített Kalászi Sportcsarnokban, ahol ismét kiváló mérkőzéseket láthatott a sportágat szerető publikum.

Az esemény főmérkőzésén a cirkálósúlyú hazai uralkodója, az UBO szövetség nemzetközi övét is birtokló Szellő Imre (6-0) remek mérkőzésen, az ellenfelet sokszor zavarba hozva küzdötte végig a Giulian Ilie (20-9-2) elleni párharcot. A magyar bunyós minden menetet megnyerve, egyhangú pontozásos sikert aratott nyolc menetben. „Nem volt minden rendben velem, a héten egy kisebb vírusos betegségen estem át, ezért egy kis hiányérzetem van. Remélem a közönség azért élvezte a produkcióm, mindent megtettem, megérdemelt sikert arattam. Májusban még jobb leszek, ígérem” – fogalmazott a küzdelmet követően Szellő Imre.

Sajnos a félnehézsúlyú reménységnek, Baranyi Richárdnak nem úgy sikerült az argentin Pablo Sosa elleni küzdelme, ahogy azt reméltük. Pedig a nyitó menetben Baranyi jó boksszal uralta a ringet, szép akciókat vezetett, hatékonyan védekezett. A második menetben már komoly fölényben volt a magyar fiú, védjegyének számító jobbcsapottjával többször is megvillant. Sosának is voltak ugyan találatai, de ezekkel nem hozta zavarba a kecskeméti versenyzőt. A harmadik menetben Baranyi kicsit görcsösen igyekezett rövidre zárni a párharcot, ami nem sikerült neki, aztán Sosa egy balfelütéssel villant, s ettől a testütéstől Baranyi padlóra került, a ringbíró pedig kiszámolta. Kiütés! A fiatal kecskeméti bunyóst a biztonság kedvéért kórházba szállították kivizsgálásra.

A pehelysúlyú Laki Róbert jó iramú, kiváló mérkőzésen döntetlen eredményt ért el spanyol riválisával, Sergio Romeróval szemben. A meccs eleje a magyar bunyósé volt, a második rész inkább Romeróé, így igazságos döntetlen született hat menetben.