Székesfehérváron nyitja első vidéki üzletét a Bubbles

Az elmúlt több mint egy évben 17 önkiszolgáló non-stop mosodát indított el a Bubbles Budapesten és Pest megyében, s most először, vidéken nyit boltot, ezzel 18-ra bővítve üzleteinek számát. Bár a székesfehérvári jégkorong sztárok elsősorban nem a háztartásban végzett munkájukról, mint inkább a sport teljesítményükről híresek, mégis örömmel próbálták ki a modern és nagyteljesítményű mosó- és szárítógépeket. A székesfehérvári üzlet megnyitóján részt vett többek között Róth Péter alpolgármester és Megyeri Gábor, a Bubbles ötletgazdája és vezérigazgatója is.
– Nagy nap ez a mai, a székesfehérvári üzlet megnyitása fontos mérföldkő a vállalkozásunk életében. Budapesten sok a visszatérő vendégünk, s abban bízunk, hogy az új mosoda fontos szerepet fog betölteni a székesfehérvári lakosok életében is, sikerül megszerettetni az helyiekkel. A Bubbles-ben a mosás nem házimunka, hanem kikapcsolódás, élmény, az üzleteink közösségi térként szolgálnak. Itt az emberek barátaikkal, gyerekeikkel közösen tölthetik a szabadidőt, vagy akár dolgozhatnak az ingyenes wifi segítségével. Nem titok, hogy jelenleg is 4-5 új üzlet megnyitásán dolgozunk, célunk, hogy ez év végére az üzleteink száma 20-nál is többre növekedjen. – mondta el Megyeri Gábor, a Bubbles ötletgazdája és vezérigazgatója.

A 18. non-stop önkiszolgáló mosoda Székesfehérváron a József Attila utca 2/E szám alatt nyílt meg. A Bubbles országszerte további terjeszkedést tervez, franchise partnerek együttműködésével.
A megnyitó ünnepség sztárvendégei Vincze Péter és Pillók Martin, a Fehérvár AV19 csapat székesfehérvári jégkorong játékosai voltak.
– Rengeteg mosatlan ruha gyűlik össze, az edzéshez használt ruhákat, a mezeket folyamatosan tisztán kell tartani. Anyukám sokat segít, de magam is megoldom, ha muszáj. Az a klassz a Bubbles-ben, hogy környezetbarát, és illatosak lesznek a ruhák. – mondta el Pillók Martin támadójátékos, miközben maga is kipróbálta az üzlet nyújtotta szolgáltatást.
– Martinhoz hasonlóan nekem is édesanyám segít a legtöbbet, neki is több szabadideje maradhat ezek után a Bubbles-nek köszönhetően. Ezzel a szolgáltatással bárki időt spórolhat, és többet lehet a családjával, szeretteivel. Itt mosni gyors és kényelmes! – fűzte hozzá Vincze Péter.
Az esemény zárásaként a két sportoló Megyeri Gábor – a Bubbles megálmodója – segítségével indított el egy mosást.
Van új a nap alatt: közösségi mosás!
A Bubbles International Zrt. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás. Néhány éve a koncepció megálmodójában, Megyeri Gáborban– ír származású felesége hatására – merült fel a Bubbles koncepciója, miszerint egy olyan mosodát szeretett volna nyitni, ahová az emberek szívesen, örömmel járnak, emellett pedig professzionális szolgáltatást kapnak. Ezért döntött úgy, hogy elindítja igényre szabott saját vállalkozását.
A székesfehérvári üzletbe betérők is megtapasztalhatják a közösségi mosás élményét barátságos és otthonos környezetben. A non-stop mosoda teljesen automatizált, a felhasználói élményről pedig olyan kiegészítő szolgáltatások gondoskodnak, mint az olvasósarok, gyereksarok, vagy az ingyenes WIFI. Ezek azok a plusz lehetőségek, melyek teljesen más fénybe helyezik a mosás és szárítás tevékenységét. Az idő pénz, s ez esetben a korábban mosásra eltöltött órák más módon válnak hasznosíthatóvá. Tölthetjük például gyermekünkkel, barátainkkal, olvasással, vagy éppen munkával.
Nagyon örülünk neki, hogy Székesfehérváron érdekes, komoly fejlesztések zajlanak. A lakosoknak hasznára fog válni a Bubbles mosodája, és bízom benne, hogy minél többen igénybe fogják venni ezt a környezetbarát szolgáltatást. Ez az üzlet közösségi hellyé válhat, itt barátságok köttethetnek és kapcsolatok alakulhatnak ki. – fűzte hozzá Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere (képünkön).

Terjeszkedés országszerte
2014. május óta a Bubbles 18-ra növelte üzleteinek számát. A vállalat további célja, hogy az elkövetkezendő években elérje a 70-100 egységgel rendelkező országos hálózati lefedettséget. A vidéki terjeszkedés során elsősorban a megyeszékhelyekre és a nagyobb vidéki városokra koncentrálnak, de a kisebb lélekszámú – 15-20.000 fős – településekre is szeretnék eljuttatni a közösségi mosás élményét.
Miért is választják a vendégek a Bubbles szolgáltatását?
Erre a kérdésre kapunk választ az alábbi közvélemény-kutatásból:
• A vendégek a fiatalabb korosztályokból kerülnek ki, átlagéletkor 39 év, jellemzően egyedülállók vagy nagycsaládosok.
• A mosodák látogatóit leginkább a rendszeretet és kényelemre való törekvés jellemzi. A környezettudatosság ugyancsak nagyon sokak számára fontos, és a család szerepe is a legtöbb kérdezett számára elsődleges.
• A vendégek, amikor először jöttek a mosodába, főképpen azért döntöttek úgy, hogy kipróbálják a mosodát, mert vagy egyáltalán nem volt mosógépük vagy elromlott. Majdnem egynegyednyien azért döntöttek a Bubbles mellett, mert nem tudták otthon kimosni azt, amit szerettek volna. A gyorsaság a kérdezettek 18%-a számára volt vonzó, míg a szárítási lehetőséget 17%-nyian említették.
• A mosodák szolgáltatásai közül a 11 kg-os gépen való mosás a legnépszerűbb: a válaszadók 90%-a használta már ezt. A nagyobb kapacitású, 16 kg-os gépet 62%-nyian használták, szárítani a látogatók háromnegyede szokott
• A megkérdezettek legnagyobb része egyáltalán nem mos otthon: vagy mert nincs mosógépe, vagy mert az elromlott. A többiek szinte mindegyike hetente egyszer legalább bekapcsolja az otthoni mosógépet (is).
• Az otthoni mosás és a Bubbles-ban való mosás összehasonlítása során kiderült, hogy a látogatók a mosodában való mosást egyértelműen gyorsabbnak (67%), szórakoztatóbbnak (51%) és a környezetre kímélőbbnek tartják (42%), míg a kényelem, a gazdaságosság, az egyszerűség tekintetben jobban megoszlanak a válaszok. Az otthoni mosást és a mosodai mosást higiénikusság és a tisztaság tekintetében legtöbben egyformának érzik.
(Forrás: Tárki Társadalomkutatási Intézet Rt.)