SZDSZ?

A Fidesz arra szólítja fel Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy távolítsa el az Összefogásból azokat, akik bűncselekménnyel kárt okozhattak az államnak – közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.  Kocsis Máté emlékeztetett, hogy a IX. kerületi ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az SZDSZ hiteltartozásával összefüggésben.     A Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban arra hívta fel figyelmet, hogy az SZDSZ sok száz millió forintos tartozását a magyar adófizetők állják majd, hiszen a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), amelytől a kölcsönt felvették, állami tulajdonban van. “Amit az SZDSZ elmulatott (…), azt a magyar adófizetőknek kell kiegyenlíteniük” – fogalmazott, kijelentve, hogy az SZDSZ egykori vezetőit súlyos felelősség terheli az ügyben.     Ráadásul ugyanezek az emberek “most újra az adófizetők pénzét költhetik” – mondta Kocsis Máté, utalva azokra a korábban SZDSZ-es politikusokra, akik az Összefogás színeiben indulnak az áprilisi országgyűlési választáson. “Nem tudom, egyáltalán hogyan gondolják azt, hogy van bármiféle erkölcsi alapjuk ismét a közéletben szerepelni” – jegyezte meg.     Hangsúlyozta, hogy az “SZDSZ-károsultak” között az államon és az MFB-n túl vannak önkormányzatok, közműszolgáltatók, magáncégek és a posta is.     Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az SZDSZ egy 2007-es törvényi lehetőséggel élve több száz millió forint, állami garanciavállalással támogatott hitelt igényelt az MFB-től a működését szolgáló ingatlanok megvásárlására. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2012 augusztusában, az SZDSZ gazdálkodásának ellenőrzésekor készített jelentése szerint azonban a hitellel érintett ingatlanok közül négy olyan településen található, ahol a korábbi kormánypártnak pártszervezete nem is működött. Az ügyészség tájékoztatása szerint az SZDSZ 2009. július 15. óta tőke- és kamatfizetési kötelezettségének nem tett eleget.     Az ügyben a nyomozást Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő feljelentése alapján rendelték el.

Az MSZP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: a kormányváltó összefogás szövetségének pártjai között nem található SZDSZ nevű szervezet, ezért nem is lehet érdemben értelmezni Kocsis Máté feltételes módban megfogalmazott szavait.
A Fidesz kommunikációs igazgatója számára ugyanakkor van egy jó hírük: a kormányváltó összefogás pártjai április 6-án eltávolítják a hatalomból mindazokat, akik négy éven át, folytatólagosan elkövetett bűncselekményekkel okoztak kárt a magyar államnak és polgárainak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*