Százezrek követték a VOLT 0. napját a Petőfi TV-n, a Duna Worldön és a Petőfi rádióban

Százezrek követték a VOLT 0. napját a Petőfi TV-n, a Duna Worldön, és a Petőfi rádióban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

Kiss Tibor énekes, gitáros a Quimby együttes koncertjén a 24. VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben 2016. június 29-én este. MTI Fotó: Nyikos Péter

Kiss Tibor énekes, gitáros a Quimby együttes koncertjén a 24. VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben 2016. június 29-én este. MTI Fotó: Nyikos Péter

    Emlékeztetnek: az idén először megrendezett Petőfi Zenei Díj hatalmas bulival és sikeres televíziós produkcióként mutatkozott be a VOLT Fesztivál 0. napján Sopronban.
    A tájékoztatás szerint a Nielsen adatai alapján a Petőfi TV-n és a Duna Worldön az élő adást 115 000 fő követte, míg a hagyományteremtő gála első közvetítésébe 890 000 ember kapcsolódott be kedden este 8.30 és 22.40 között.
    A nézők átlagosan 17 percen keresztül követték az adást a televízióban, az eseményt a Petőfi rádió élőben közvetítette, ezért nem túlzás állítani, hogy kedden este milliónyi zeneszerető magyar követte az adást – írja közleményében az MTVA. A petofilive.hu szintén adta az eseményt, illetve azokat a világsztárokat, akik a Petőfi Zenei Díj gálája közben koncerteztek.
     Az MTVA közölte: a számokból a közmédia vezetői azt a következtetést vonják le, hogy trendi tartalommal a közmédia képes olyan szórakoztató televíziós élményt nyújtani, ami megfogja a lineáris médiafogyasztással alig jellemezhető fiatal korosztályt is.
    A közmédia büszke arra, hogy a XXI. századi, modern közszolgálatiság jegyében elismeri és díjazza a magyar könnyűzenei közösség legkiválóbbjait, és a nagyszabású Petőfi Zenei Díj gáláját olyanok otthonába is elvitte az élő közvetítéssel, akik nem lehettek jelen a VOLT fesztiválon – hangsúlyozzák.
    A Petőfi Zenei Díjjal a közmédia célja, hogy az idővel a “magyar Grammy”-vé váljon, ezzel a Petőfi tovább segítse a hazai könnyűzenei életet, a tehetségek felkarolását és a magyar előadók megismertetését.
    Az MTVA közölte: a nagyszabású gálaest, showműsor és fantasztikus petőfis buli videói a petofilive.hu oldalon bárki számára elérhetőek, és átágyazhatóak weboldalakba. Érdemes megtekinteni a Quimby koncertjét, vagy éppen azt, hogyan őrült meg a közönség Kis Grófo produkciójától (http://www.petofilive.hu/video/petofi-zenei-dij-a-quimby-extra-produkcioja/ és http://www.petofilive.hu/video/petofi-zenei-dij-kis-grofo-extra-produkcioja/)
A Petőfi Zenei Díj 2016-os díjazottjai:
Az év dala: Halott Pénz: Darabokra törted a szívem.
Az év együttese: Halott Pénz.
Az év női előadója: Rúzsa Magdi.
Az év férfi előadója: Szabó Balázs
Az év videoklipje: Wellhello x Halott Pénz – Emlékszem, Sopronban.
Az év felfedezettje: Fran Palermo ÉS Freddie.
Az év koncertje: Ákos @ Papp László Budapest Aréna, 2015.12.16-17.
Az év DJ-je: Karanyi.
Életműdíj: Bereményi Géza

A Petőfi Zenei Díj 2016-os szakmai díjait első alkalommal az alábbi kategóriákban adták át:
Az év hangmérnöke:  Monkeyneck – Day and Night című felvételéért maga az előadó, Rochlitz Tamás.
Az év producere: Kovács Krisztián lett a Fish! – Ne is figyelj rám! (necc remix) című számért.
Az év borítója díjat Hujber Áron és Benkő Bálint, a Halott Pénz: Ülni. Örülni. Megőrülni. című kiadványának tervezője vehette át.
Az év menedzserének Rusz Andrást, a The Biebers vezetőjét választották.
Az év hangszerelése díjat Varga Norbert és Lukács Levente vette át, a Brains: Balance című szerzemény hangszerelési munkáiért.