Szalay találkozott Laudával

Szalay Balázs a Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén találkozott gyerekkori példaképével, a háromszoros világbajnok Niki Laudával. 

A történetük körülbelül négy évtizeddel ezelőtt kezdődött, amikor Niki Lauda Dunaújvárosban bemutatózott, s a gokartján elszakadt a lánc. Azt a láncot egy kisfiúnak adta, aki azon a napon elhatározta, hogy autóversenyző lesz.
Szalay Balázs eredendően a Formula–1-ről álmodott, utóbb azonban terepralis lett belőle, ám azt az első találkozást Laudával sohasem felejtette el. Most újra összefutottak. Szalay egy Opel Dakar Team-inget vitt ajándékba a Hungaroringre, s bár Lauda először nem tudta mire vélni a gesztust, amikor meghallgatta a történetet, mosolyogva elfogadta az inget.
„A dunaújvárosi bemutatóra emlékezett Niki, arra azonban nem, hogy nekem adta az elszakadt láncot. Amikor elmeséltem neki a történetet, azt mondta, nagyon örül, hogy neki is volt szerepe abban, hogy végül az autósportot választottam” – mondta Szalay Balázs, aki évtizedekig őrizgette a gokartláncot, s nagyon sajnálta, amikor az egyik költözésnél elveszett.
___temp_Untitled-2