Szalay kamionnal megy a Nagy Futamra!

Szalay Balázs pályafutása kezdetén a Formula–1-be vágyott, az utóbbi időben azonban aligha gondolt arra, hogy F1-es versenyzőkkel száguld egy pályán. A Nagy Futam keretében azonban ez is megtörténhet, sőt, meg is történik, hiszen az Opel Dakar Team pilótája is részt vesz a Budapest szívében, május 1-jén tartandó technikaisport-ünnepen, amelyen olyan topversenyzőkkel kerül egy társaságba, mint Kimi Räikkönen, David Coulthard, vagy éppen a túraautó-világbajnok José María López.

dakar

Szalay a csapat MAN versenykamionjával mutatja meg magát – az Opel Mokka ugyanis egy hajó gyomrában utazik az egyiptomi világkupa-futam helyszínére – a másik két ülésben a csapat kamionversenyzője, Darázsi Zsolt, valamint a csapatfőnök Németh Ottó ül majd.
„Minden alkalmat megragadunk, hogy a lehető legközelebb vigyük a tereprali-érzést a szurkolókhoz, s a Nagy Futam remek alkalom erre. Igaz, az MAN-t nem éppen aszfaltutakra tervezték, de most nem is az lesz a cél, hogy legyőzzünk vele bárkit is, hanem hogy még jobban megszerettessük az emberekkel a sportágunkat” – mondta Szalay Balázs, aki persze azért is csatlakozott szívesen a nagy csapathoz, mert szeret hasonszőrűek között lenni. Fél szavakból is megértik egymást, ami remek érzés.

A Nagy Futam május 1-jén délelőtt egy légi bemutatóval kezdődik, az első négykerekű jármű (az F1-es versenygépek egyébként) 14.30 órakor hajt végig a négy kilométeres pályán, utána következnek a többiek – Szalay a kamionos Európa-bajnokság címvédőjével, Kiss Norberttel (OXXO) együtt autózik.