Szalay Balázs- a legfontosabb, hogy navigátora minél előbb felépüljön

Már az első gyorsasági szakaszon véget ért a korábbi Dakar-rali útvonalán zajló Africa Race tereprali-verseny a Szalay Balázs, Bunkoczi László párosnak, akik esélyesnek számítottak az autósok között, ám egy baleset miatt fel kellett adniuk a viadalt.

    Az Opel Dakar Team keddi közleménye szerint a magyar duó a marokkói Nador és Errachidia közötti első szakasz rajtjától 14,6 kilométerre nagy sebességgel egy homokfalnak ütközött, az autó pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. Mivel nemcsak a versenygép, hanem a navigátor is komoly sérüléseket szenvedett, a csapat kénytelen volt feladni a versenyt.
    “Laci azt mondta, az itiner javításában az állt, hogy ezen a gödrön simán át lehet menni egyenesen, így nagy sebességgel érkeztünk, s túl későn láttam meg az előttünk lévő homokfalat” – idézte a közlemény Szalay Balázst, aki hozzátette, az Opel Mokka eleje hatalmas ütést kapott, s kiszakadt mind a két első kereke. “Én kimásztam, de Laci nagyon rosszul volt, őt egy néző segítségével húztam ki” – emlékezett vissza a pilóta.
    A baleset után Bunkoczit vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, két csigolyája eltört.
    “Nagyon le vagyok törve, de nem csupán azért, mert 14 kilométer után fel kellett adnunk a versenyt, amire egy évig készültünk, hanem azért is, mert ez lett volna az az év, amelyben tényleg lett volna esélyünk egy jó eredményre” – mondta még Szalay, ugyanakkor hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy navigátora minél előbb felépüljön a sérülésből.
    Az Africa Race január 11-én zárul Dakarban.

Forrás:MTI