SZAKMAI NAPOK SZERDÁTÓL PÉNTEKIG A CONSTRUMÁN

NévtelenAz első három szakmai napon az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek számára nyújt gazdag programot a kiállítás. Több mint negyven konferencia, előadás zajlik a HUNGEXPO területén. A kiállítás megtekintéséért a Magyar Építész Kamara tagjai számára továbbképzési pont jár.

A CONSTRUMA és RENEO előadások fő témái a tartós rezsicsökkentés, az épületenergetika, a településenergetika, a fenntartható építés és fenntartható építőipar. Sokak érdeklődésére számíthat a „Megújuló energia hazai körkép 2014” konferencia, A település-energetika lehetőségei nevű szakmai műhely, és a Magyar Mérnöki Kamara szakmai továbbképzése is.

Külön hangsúlyt kap az ÖKO-CITY konferencia, ahol a klíma védelme érdekében, 2020- 2030 időszak építőipar stratégiai feladatairól lesz szó. Az „A” pavilonban ÖKO CITY – konzultációs sziget várja az érdeklődőket.

A „Várbazár megújítása” című konferencia, az Ybl emlékév hivatalos programja is része lesz a CONSTRUMA kísérőeseményeinek.

Az OTTHONDesign-hoz kapcsolódóan Konyhatechnológiai workshop, és a Design Terminál szakmai támogatásával „Gyártsuk együtt!” konferencia is szerepel a programban.

KÖZÉPPONTBAN A FELÚJÍTÁS

A CONSTRUMA 2014 központi témája a felújítás. A kiállítás egyedülálló kedvezményekkel vásárlási akciókkal segíti a tervezést. Itt mutatkoznak be a jövőbemutató megoldások, az új technológiák és a legmodernebbeknek számító építőanyagok. Külön teret szentelünk a tetőtér beépítésnek az „A” pavilon standján az „Építsd be a tetőtered!” projekt keretében. A zöldenergiás megoldások szintén a fontos témák közé tartoznak. Az optimális egyéni és közösségi megoldásokkal az ÖKO CITY bemutatóin találkozhatnak az érdeklődők.

A belsőépítészet, design, lakásbelső kialakítás témakörben kiállító gyártó és szolgáltató cégek az OTTHONDesign „G” pavilonjában várják a látogatókat.

A CONSTRUMA KERT a kiállítási csokor kertészeti szekciója a„C” pavilonban kap helyet, ahol a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenyzői, több, mint 20 kerttervező, kertépítő cég komoly méretű látványkertet épít így bemutatják a legújabb kert trendet.

ÖKO CITY

Slágertéma a környezettudatos építkezés. Ennek a témának a megjelenítője lesz az ÖKO-CITY, amely a CONSTRUMA 2014 kiemelt kísérőeseményeként az „A” pavilonban kerül felépítésre.

Itt fog üzemelni egy nagyon alacsony üzemeltetési költséggel működő ház, amit a KNX Egyesület jóvoltából látványos „óriás tablettel” lehet majd működtetni egy intelligens épületautomatizálási rendszeren keresztül. A kiállítás magába foglalja az épülethez szükséges építőanyagokat, épületgépészeti megoldásokat gyártó, forgalmazó, és kivitelező cégek bemutatóit is.

A tájékoztató, konzultációs sziget az épületeket és építési termékeket érintő, aktuális követelményekről és előírásokról nyújt friss információt. Az NFM, a BM, a Katasztrófavédelem, az ÉMI, az MKIK és sok más partner közreműködésével interaktív programok várják az érdeklődőket.

 

ÉPÍTSD BE A TETŐTERED!

Hét, e területhez kapcsolódó gyártó tapasztalt szakemberei állnak majd a közönség szolgálatára gyakorlati bemutatójukkal az „A” pavilonban. A kiállítás öt napján interaktív előadásukkal a tetőfedés, szigetelés, homlokzatépítés, tetőtéri nyílászárók legmodernebb vívmányairól adnak számot.

 

RENEO- AZ ALTERNATÍV ENERGIA ÉS AZ ÉPÜLETGÉPÉSZET KIÁLLÍTÁSA

A RENEO nemzetközi szakkiállítás a megújuló energia témaköre mellett a fűtés-, hűtés- és klímatechnika témakörét is megjeleníti a „D” pavilonban.

 

ÉREZZE MAGÁT OTTHON: OTTHONDesign

Most harmadik alkalommal része az OTTHONDesign kiállítás a CONSTRUMA csokornak. Jókor, jó helyre került ez a szakvásár. A korábbi kedvező fogadtatás a látogatók részéről a kiállítók felé is pozitív üzenetté vált. A bemutatón a legmodernebb design trendek, az ahhoz tartozó technikai eszközök lesznek megtekinthetők.

Idén kiemelt témakör a Konyhatechnológia A-tól Z-ig: ezúttal a rendezvény, bőséges termékkínálattal és szakmai konferenciák szervezésével is segíti a modern konyhatechnológia bemutatását. Meg lehet majd tekinteni a „Jövő konyháját”, és e témában workshop is várja a szakembereket.

 

 

Magyar Design – a legújabb trendek

 

Az OTTHONDesign kiállítás kezdetektől törekszik a design trendek bemutatására, elsősorban a hazai fiatal tehetségek – nemzetközi szinten is elismerést érdemlő – munkáinak bemutatásával. A MAGYAR DESIGN sziget és a hozzá kapcsolódó szakmai workshop a belsőépítészek, designerek, tervezők, lakberendezők számára fontos eseménnyé emelik a kiállítást.

 

CONSTRUMA KERT

 

A kertkultúra az otthontervezés, otthonteremtés szerves része, ezért kiemelt témaként jelenik meg a CONSTRUMA, OTTHONDesign kiállítások mellett 2014-ben is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban CONSTRUMA KERT néven.

A téma jól illeszkedik az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokorba, teljessé teszi a kínálatot a látogatók számára. A CONSTRUMA KERT a szakemberek számára kiváló lehetőséget nyújt a tapasztalatcserére, a legújabb kertépítési trendek feltérképezésére, míg a nagyközönségnek színvonalas látványt, ötletet és vásárlási lehetőséget kínál.

 

A VI. Magyar kertépítő verseny és show a térség kerttervezőinek és kertépítőinek megmérettetése, Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai rendezvénye. A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) ez évben központi témaként a Család évét határozta meg, hiszen az ENSZ május 15-ét a Családok Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ebből az alkalomból az EU Családszervezeteinek Szövetsége (COFACE) a 2014-es évet a család és a munka összehangolásának, a családi gazdálkodásnak szentelni.

A kiállításra látogatók olyan kertépítési megoldásokkal, ötletekkel gazdagodhatnak, amelyek inspirálják őket kertjeik otthonosabbá és színvonalasabbá tételére.

A bemutatott kertek neves nyugat-európai versenyeken is megállnák a helyüket.

Komoly szakmai rendezvény lesz a Green City Konferencia külföldi előadókkal. A témák: Kulcs a jövőhöz: Green City – GreenInfrastructure, és a szervezők: MAKEOSZ, ZÉOSZ, és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft.

 

CONSTRUMA DÍJ

Idén négy gyártó négy terméke nyerte el a CONSTRUMA Díjat, amelyeket az ünnepélyes megnyitón adnak át a sikeres pályázóknak.

A 2014-ben CONSTRUMA DÍJAT elnyert termékek:

WOLF SYSTEM ÉPÍTŐIPARI KFT.

WOLF HAUS EASI-JOIST szeglemez kötésű fémbordás KVH tartógerenda

ROCKWOOL  Hungary Kft.

Rockwool Ecorock FF Homlokzati Hőszigetelő rendszer

Oventrop  GmbH & Co. KG

PINOX termosztatikus szelep-fej

ÖkoTech Home Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

AB CLEAR biológiai szennyvíztisztító berendezés

A CONSTRUMA csokorhoz csatlakozik, a LIGNO NOVUM fa- és asztalosipari kiállítás, amely egy speciális terület képviselete lesz a Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar, a bútoripar és faipar három szimbiózisban élő iparág. A CONSTRUMÁN mutatkoznak be a terület képviselői. Szakmai napok a kiállítás ideje alatt: szerda csütörtök és péntek.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

 

Szakmai napok:     

április 2-4.     9.00 – 18.00

 

Közönség napok:   

április 5.        9.00 – 18.00

április 6.        9.00 – 17.00

 

BEJÁRAT:

 

I., II., III. kapu

PARKOLÁS:

 

P3 és P5 parkoló

                        napidíj: bruttó 1200 Ft

Albertirsai út:

                        napidíj: bruttó 1200 Ft.

VIP kártyával:

                        P3, P5 és Albertirsai úti látogatói

Mozgássérültek számára

a P5 látogatói parkolóban, a kijelölt parkolóhelyeken (20 férőhely) díjmentesen biztosítjuk a parkolást. Innen akadálymentesen megközelíthető a kiállítási terület.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*