Szabolcs Kupa 2014

A hazai fodrászok, kozmetikusok, műkörömépítők és pedikűrösök mellett román, szlovák és ukrán szakemberek is részt vesznek a 12. Szabolcs Kupa nemzetközi szépségipari versenyen, amelyet vasárnap rendeznek meg Nyíregyházán.

szkkep18 kategóriában 141 versenyző mutatja be tudását a zsűrinek, illetve az új divattrendek után érdeklődőknek. A nyíregyházi Hotel Koronában rendezendő viadalon gyakorlott szakemberek és a tanulók vesznek részt.

A fodrászok versenyében várhatóan a négy alaphajvágás kombinációi lesznek láthatók. A vágásnak letisztultnak, követhetőnek kell lennie, miközben hangsúlyozza a viselő egyéniségét. A színek a formához igazodnak, de továbbra is fő trend a barna és a rézvörös minden árnyalata. Készülnek nappali, estélyi, sima és fonott frizurák, farsangi kontyok, sőt üzleti alkalmakra valók is.

Mészáros Éva a szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs vezetője elmondta: a férfiaknál most az angolszász formát követik a fodrászok, újrateremtve az 1940-50-es évek stílusát, felelevenítve James Dean amerikai színész és Elvis Presley, amerikai énekes frizuráját.
A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a kozmetikában a hatvanas évek stílusa a domináns, míg a kézápolásban az “öröknek számító” francia manikűr lesz várhatóan a viadal fő irányzata.
A nemzetközi Szabolcs Kupa összdíjazása eléri az egymillió forintot.

– MTI –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*