Szabadtéri filmfesztivál Pink Floyd és Queen koncerttel

25 éves jubileuma alkalmából igazi ínyencségekkel készül a Bécsi Városháza előtti téren megrendezett szabadtéri filmfesztivál, a Film Festival am Rathausplatz. A Queen 1986-os budapesti koncertjét, a Hungarian Rhapsody-t is átélhetik a nézők.

Filmfesztival_Foto_StadtWienMarketing

Mintegy háromnegyed millió látogatójával Európa legnagyobb kulináris és kulturális fesztiváljának számít az idén 25. évfordulóját ünneplő Film Festival am Rathausplatz, amelyet 2015. július 4. és szeptember 6. között rendeznek meg a Bécsi Városháza előtti téren.

Az ingyenes szabadtéri filmvetítések nemcsak a bécsiek, de a külföldi turisták körében is nagyon népszerűek, a nézőtéren már jóval sötétedés előtt elkezdenek gyülekezni az emberek. Az operát, operettet, komolyzenei koncerteket, kortárs táncot és balettet valamint pop- és dzsesszkoncerteket egyaránt felölelő program valamint a 300 négyzetméteres full-HD kivetítő és a modern hangtechnika nem mindennapi élményt kínál a nézőknek.

Mivel a filmfesztivál idén ünnepli 25. évfordulóját, a szervezők különleges programmal készültek. Látható lesz például a Queen 1986-os budapesti koncertje, a Hungarian Rhapsody, a Rigoletto élő közvetítése a Staatsoperből, a nyitóestén pedig a Pink Floyd 1989-es Delicate Sound Of Thunder című fellépése olyan világszámokkal mint a Wish You Were Here vagy a Shine On You Crazy Diamond.

A komolyzenei programban idén Csajkovszkij, Jean Sibelius és Pierre Boulez játszák a főszerepet, így műsorra tűzték például a Sleeping Beauty és a Csipkerózsika című balettelőadást valamint a Beethoven 9. Szimfóniájához készült The Ninth-ot, amelyet 1964-ben Maurice Bejart vitt színpadra.

Az operarajongóknak a Carmen 1967-es filmváltozatával kedveskednek, amelyben Grace Bumbry játszik Herbert von Carajan rendezésében. A musicalek szerelmeseit Cole Porter 1953-as Kiss me Kate-je, a swing-imádókat pedig Frank Sinatra és a Concert for the Americas várja, amelyet 1982-ben a Dominikai Köztársaságban mutattak be egy zenei fesztiválon. A műsorról természetesen nem hiányozhat a Három Tenor sem: Plácido Domingo, José Carreras és Luciano Pavarotti 1990-es koncertjükkel szerepelnek, amelyet a római Caracalla termáiban adtak.

Az ifjúság Prokofjev Péter és a farkas című művén keresztül ismerkedhet a szimfonikus zenekar hangszereivel és hangzásvilágával, de azért bemutatják Disney Fantasia című rajzfilmjét is.

A filmfesztivál ideje alatt a nézők több mint húsz gasztronómiai sátor kínálatából válogathatnak, amely az osztrák és a nemzetközi konyha teljes vertikumát felvonultatja.

 

Részletes program itt: http://filmfestival-rathausplatz.at/