Svejk Expressz

A 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. a vasúti élmény-és nosztalgiautazások hazai specialistájaként 2013-ben is hangulatos külföldi utazásokat kínál. Idén először indítja Prágába Élményvonatát a 2013. augusztus 19-20-án.

A Moldva folyó két partján elterülő “Arany Prága” ezer éves történelmével, kultúrájával és szinte megszámlálhatatlan műemlékével vonzza a városba látogatókat. Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a pivnicák (sörözők) utánozhatatlan hangulata. Az esti programként ajánlják a söröző-éttermek széles választékát. A történelmi és szabadidős látnivalókról (Király vár – Hradzin, Arany utcácska, sétahajózás a Vltava folyón) a gasztronómiai lehetőségekről és a prágai közlekedésről a vonaton részletes információkat, a tájékozódáshoz pedig prágai várostérképeket kapnak az Élményvonat utasai. A Prágába történő érkezés után a Károly-hídhoz vezető „orientációs sétára” invitálják a vendégeket, melynek keretében a belváros legfontosabb tereit és utcáit ismerhetik meg a szervezett kirándulásra nyitott érdeklődők. A MÁV Nosztalgia munkatársai a Prága központjában található Vencel tér Vytopna nevű sörözőjében egész nap információs szolgálatot biztosítanak. Visszaúton a vonat Orfeum kocsijában nosztalgia disco várja a vonat vendégeit.

A „Svejk Expressz” 2013. augusztus 19-én 6.05-kor indul a Budapest Nyugati pályaudvarról és 14.30-kor érkezik Prágába, ahonnan 23.30-kor indul vissza, és másnap augusztus 20-án reggel 7.50-kor érkezik a Budapest Nyugati pályaudvarra. A „Svejk Expresszen” étkezőkocsi is közlekedik, ahol finom falatok és szolíd árak várják a reggelizni és vacsorázni vágyókat.

A „Svejk Expresszre” szóló részvételi díj standard osztályon felnőtt: 19.990 Ft/fő-től, mely magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. Gyermekek részére 4 éves korig ingyenes az utazás.

A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasainak kényelmét az utazás és a programok teljes időtartama alatt, az oda úton welcome drinkkel és reggeli üdvözlő falatkával várják vendégeiket, akik a visszaúton, a 13+1 totóban 2013-évi élményvonatos utazást és további ajándékokat nyerhetnek.

Jegyértékesítés, a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett, Tel./Fax: (+36 1) 269-5242

További bővebb információ a www.mavnosztalgia.hu oldalon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*