Svájci állampolgár lett Tina Turner

Megkapta a svájci állampolgárságot Tina Turner, aki következő lépésként azt tervezi, hogy feleségül megy 16 évvel fiatalabb élettársához, Erwin Bach német zenei menedzserhez – írta szerdai számában a Blick című svájci bulvárlap.

tina turner

Tina Turner

Az újság szerint a 73 éves énekesnő és kedvese, az 57 éves Bach együtt ment el hétfőn a bevándorlási hivatalba a svájci útlevélért.

Az 1995 óta az alpesi országban élő egykori rockbálvány magántanártól vett intenzív német nyelvleckét, hogy sikeresen letehesse az állampolgársági vizsgát. Turner mindazonáltal az irodalmi németet biflázta be a svájci német helyett, amelyet elsajátítani – mint mondta – “még nehezebb lett volna”.

A Zürichi-tó partján, Küsnachtban élő híresség hiánytalanul meg tudta nevezni a vizsgán a svájci kormánynak mind a hét tagját is – írta a Blick.

Külföldiek akkor folyamodhatnak svájci állampolgárságért, ha összesen legalább 12 éve élnek Svájcban.

A nyilvánosságtól utolsó, 2009-es turnéja után visszavonult Tina Turner nem kényszerül megválni amerikai útlevelétől, mert Svájc engedélyezi akárhány állampolgárság megtartását.

Saját bevallása szerint az énekesnő nagyon kötődik választott hazájához, ahol különösképpen tetszik neki, hogy tiszteletben tartják magánéletét.

Forrás:MTI

Fotó:http://fairlyoddparents.wikia.com/wiki/Tina_Turner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*