SUPERBIKE*IDM Magyarországon!

Látványos versenyek, boxutca-séta, gyerek quad-pálya, buli – izgalmasan alakul majd a SUPERBIKE*IDM sorozat hungaroringi hétvégéje, július 3-5. között. A nemzetközi német bajnokságon különböző országok top-pilótái mérik össze gyorsaságukat a legendás Formula–1-es aszfaltcsíkon. A hétvégi bérlet mindössze 16 euróba kerül, s feljogosít a depóba lépésre, a boxutca sétára, a bulira és a gyermekprogramokon való részvételre. A vasárnapi versenyfutamokat livestream-en keresztül az interneten lehet követni.

SBK-IDM_Plakat_Hungaroring_0615.indd

Vadonatúj tapasztalat lesz ez mindenki számára: a promóter MotorEvents HMP a híres Hungaroringre hozta el a sorozat egyik futamát – a nemzetközi német bajnokság versenyzői most először száguldhatnak a trükkös és extrém kihívásokat rejtő, 4381 méteres aszfaltcsíkon, amelynek mind a 14 kanyarja szolgálhat meglepetésekkel.
Németország, Olaszország, Spanyolország vagy Ausztria – mind képviselteti magát az illusztris Superbike-mezőnyben. Akadnak újoncok a sorozatban, sokukat azonban jól ismerhetjük a Superbike-világbajnoki sorozatból, vagy más nemzetközi topkategóriákból. Európa legjobb motorosai közül jó néhányan méretik meg magukat a Superstock 1000, a Supersport 600, a Moto3, az oldalkocsis vagy éppen az újonnan életre hívott SuperNaked kategóriában is.
A fent említett géposztályok a SUPERBIKE*IDM programjának állandó résztvevői, de lesznek betétfutamok is, mint a Yamaha R6-Dunlop-kupa, vagy az ADAC Junior-kupa a KTM támogatásával.
A jegyárak nagyon kedvezőek, a Hungaroringre kilátogató nézők a sorozatban megszokottnál olcsóbban vehetnek részt a programokon.
Péntek – ingyenes belépés
Szombat – 15 év alatt ingyenes, 15 év fölött 10 euró
Vasárnap – 15 év alatt ingyenes, 15 év fölött 15 euró
Hétvégi bérlet – 15 év alatt ingyenes, 15 év fölött 20 euró
Hétvégi bérlet a www.superbike-idm.de/hungaroring oldalról megrendelve – 15 év alatt ingyenes, 15 év fölött 16 euró
Az irodák a Hungaroringen pénteken, szombaton és vasárnap is reggel 8 órakor nyitnak.
A szurkolók a boxutca-séta és a parti alkalmával találkozhatnak a versenyzőkkel.
A SUPERBIKE*IDM sorozat szervezői már hagyományosan igyekeznek bevonni az „életükbe” a drukkereket, amennyire csak lehetséges. Ezért azután ahogy fentebb is említettük, minden jegy feljogosítja a nézőket arra, hogy bemenjenek a paddock-területre, ahol találkozhatnak a versenyzőkkel, a csapatokkal, vagy éppen bepillanthatnak a szervizelési munkák kulisszáiba – akár a szerelők válla fölött is.
Selfie a győztessel, vagy autogram a kedvenc pilótától szintén összejöhet a nagyon népszerű, vasárnapi boxutca-séta alkalmával.
A SUPERBIKE*IDM az egész család számára remek szórakozást kínál. Hogy ez tényleg megvalósuljon, a MotorEvents HMP a gyerekek rendelkezésére bocsát (természetesen felügyelettel) három Suzuki QuadSport Z90-est és két Yamaha PW 50-est a Hungaroring depójában. Szombat este pedig a szurkolóknak lehetőségük lesz találkozni a versenyzőkkel a hagyományos partin, amelyen nyilván kötetlenebb a hangulat, mint a versenynap folyamán.