Súlyos fejsérülést látott el Lilu- Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálathoz csatlakozott a műsorvezető

Csúnya fejsérülést látott el Lilu a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat szezonnyitó sajtótájékoztatóján, ahol a Magyar Vöröskereszt önkéntesei a leggyakoribb strandbaleseteket elevenítették meg. A műsorvezető homlok és vállsérülést ápolt, és az is kiderült, hogy az újraélesztéstől sem jön zavarba.

 

Egy ártatlan strandröplabdázás is könnyen rossz véget érhet, és ha megtörtént a baj, jól jön a szakszerű segítség. A Magyar Vöröskereszt idén nyolcadik alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelyhez egy délután erejéig Lilu is csatlakozott.

„Először egy vérző fejű és egy sérült vállú fiút kellett ápolnom, borzasztó élethű sebeket „sminkeltek” rájuk az önkéntesek. A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat tagjai megmutatták, hogyan kell szakszerűen ellátni a sérüléseket. Most már, ha élesben találkoznék ilyen esettel, nem esnék pánikba, tudnám, mit kell tennem. Ezután egy babán szimuláltuk az újraélesztést, amit már megtanultam, amikor jogosítványt szereztem, most azonban felfrissítettem a tudásomat” – mondta el a műsorvezető. Hozzátette: nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek tudják, mit kell tenni baj esetén, ezért korábban ő is elvégzett egy speciális elsősegélynyújtó tanfolyamot.

„Mielőtt a kisfiam megszületett, elmentünk a férjemmel egy baba-elsősegélynyújtó tanfolyamra. Ott elmondták, hogyan kell egy égési sérülést ellátni, mit kell tenni fulladás esetén, legrosszabb esetben, hogy kell egy babát újraéleszteni. Szerencsére sosem kellett ezt a tudásomat hasznosítanom, de biztonságot ad, hogy ha bármi baj van, nem vagyok tehetetlen” – mondta el Lilu.

A Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata segít a bajban 13 Balaton-parti település 20 strandján, június 30. és augusztus 22. között. A programban résztvevő közel 300 fiatal önkéntes minden nap délelőtt 10 és este 6 óra között látja el a vízben és vízparton szerzett sérüléseket. A Magyar Vöröskereszt és a Telenor stratégiai együttműködése részeként bevezetett egy okostelefon alkalmazást, amely megkönnyíti és meggyorsítja a parton dolgozó önkéntesek munkáját.