Strider tovább növelte előnyét

Overdose Racing Team – 50. Új-Ház Centrum Léta-Ker Mecsek Rallye 2016, 2016. október 7-9.

Strider Zoltán – Apkó András, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

A tavalyi, Trabanttal való sikeres szereplése után, idén a Mitsubishivel is jól vette a mecseki „akadályt” Strider Zoltán. Az első napon még műszaki hiba hátráltatta a Mitsubishi Lancer Evo IX haladását, de másnap mindent kihajtottak belőle. Az Overdose Racing Team pilótája, Apkó András segítségével a P-14 kategória 2. helyén végzett, ezzel pedig tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenyben.

Strider Zoltán: Bevallom, komolyan tartottam a pénteki gyorsaságiktól. Fel is készültem a legrosszabbra, de meglepetésemre, nem is volt annyira vészes dolog a teljesítésük. Okosan, megfontoltan autóztunk azokon a szakaszon, de így is elég jó időeredményeket írtak a nevünk mellé.

Már úgy éreztem, hogy ez tényleg a mi napunk lesz, mikor az utolsó gyorson műszaki hiba lépett fel a Mitsubishinél. Az autó nem pörgött fel, és sokáig nem is jöttünk rá, mi okozhatja a hibát. Pont emiatt az esti szervizben nem is tudta a szerviz orvosolni a problémát. Az egész csapat alig aludt valamit aznap éjjel, mindenki a megoldáson törte a fejét, hiszen reggel mindössze csak 10 percünk volt arra, hogy újra versenyképessé tegyük a kocsit. Végül kiderült, hogy az üzemanyagszűrő eltömődése okozott fennakadást. A fiúk azonnal kezelésbe vették a Mitsubishit, s áldozatos munkájuknak köszönhetően éppen időben ki tudtunk jönni a szervizből és beértünk a beíróba.

A kocsi nagyon jó lett, abszolút felszabadultam tudtam vezetni, kijött belőlem az a görcsösség, amit a Kassa Rallye alatt éreztem. Nagyon élveztük az autózást, Andrissal most is kiválóan tudtunk együttműködni. Herczig Norbi mögött végeztünk, ami abszolút reális, hiszen nem is tűzhettük ki azt célul, hogy megverjük a bajnokot. Ezzel az eredménnyel maximálisan meg is vagyunk elégedve, hiszen tovább tudtunk növelni az előnyünket a bajnokságban. Ennek fényében pedig már alig várom, hogy menjünk Ózdra!

 

Apkó András: Szenzációs hétvégén vagyunk túl – akár az eredmény, akár az élmény tekintetében beszélünk az 50. Mecsek Rallyeról. Ez a verseny számomra mindig is hatalmas élményt nyújtott, Pécs is a szívem csücske, s most, ha lehet, még jobban megszerettem ezt az egész rendezvényt, az itteni embereket.

 

 

 

Zolival gyorsan egy hullámhosszra kerültünk, úgy érzem, jól tudtunk együtt dolgozni. Még a pénteki nehéz szakaszokat is sikeresen oldottuk meg együtt, szombaton pedig minden erőnket és tudásunkat felhasználva támadtunk tovább.

Nagyon erős mezőnye volt a kategóriánknak, neves pilótákkal szemben versenyezhettünk benne. Ez a tényező is tovább emeli így az értékét a P-14-ben elért második helyezésünknek, amivel én maximálisan elégedettek is vagyok. Örülök, hogy Zolit hozzá tudtam segíteni újabb bajnoki pontokhoz.