Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MT Zrt. és az Edutus Főiskola

Horváth Gergely, a Magyar  Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és Dr. Bartók István rektor  írta alá azt a megállapodást, amelyben meghatározták a nemzeti turisztikai  marketingszervezet és a főiskola közötti együttműködés  kereteit.

Horváth Gergely

Horváth Gergely

A  közös munka elsősorban a képzés és a kutatás területét érinti: az MT Zrt.  konzultációs lehetőségeket és szakmai gyakorlatot biztosítva segíti az Edutus  hallgatóit, míg a főiskola határon túli kapcsolatainak felhasználásával segíti  majd az MT Zrt. kutatási programjait. A turizmusban a marketingeszközök,  módszerek állandó változása indokolja a folyamatos, gyakorlatorientált képzést,  továbbképzést, így az Edutus Főiskola az MT Zrt. szakmai közreműködésével,  állandó konzultáció mellett, s a turizmus nemzetközi és hazai tendenciáinak  figyelembe vételével dolgoz ki képzési programokat.

A megállapodás értelmében a főiskola állandó meghívást biztosít az MT  Zrt. részére minden tudományos és társadalmi rendezvényére, bemutatkozási  lehetőséget biztosít az MT Zrt. számára az állásbörzéken, karriernapokon. A két  szervezet – elsősorban az együttes tevékenységekhez kapcsolódóan – közösen is  szervez majd rendezvényeket.

Az  Edutus Főiskola Magyarország egyik innovatív, szakmailag folyamatosan fejlődő  felsőoktatási intézménye, amely fontos feladatának tekinti, hogy képzések  lebonyolításával, szakmai tananyagok kidolgozásával, valamint  szervezetfejlesztési és stratégiai tanácsadással támogassa a gazdaság  szereplőit. A Magyar Turizmus Zrt. küldetésében megfogalmazott célja pedig a  közös alapon épülő, egységes, egy irányba mutató marketingtevékenység, mely a  turizmus és a magyar termékek népszerűsítését szolgálja. A szervezet az ágazati  szereplők tevékenysége közötti szinergiát kihasználva több partnerrel kíván  együttműködni a jövőben.

A  nemzeti turisztikai marketingszervezet több program keretében folytat hatékony  együttműködést a felsőoktatási intézményekkel: „Az év turisztikai témájú  szakdolgozata” pályázat 12 éve működik sikeresen, melynek keretében az idei  évben az egyik különdíjat az Edutus Főiskola végzett hallgatója kapta. A  pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása  és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját,  amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. gyakornoki  programjában való részvétel és a különféle csatornákon keresztül megvalósuló  információcsere egyaránt azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből  kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon  töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*