Stohl Andrást hiányolja otthonról a kislánya

Bár lelki hókuszpókuszok helyett Stohl András a családban hisz, néhány perc erejéig a színész kipróbálhatta, milyen egy önsegítő guru bőrébe bújni. Stohl improvizációs készségeit a Comedy Central Készhelyzet című műsorában tették alaposan próbára a Grund Színház beavatott színészei. 

 

Amikor a színész először végignézett a idejétmúlt mellényén és öltönyén, azt hitte, nagypapaként kell a közönség és a kamerák elé. Holott egy könyvbemutató várta, ahol ő volt az ünnepelt hős, a megváltást hozó önsegítő könyv szerzője. Kizárólag rajta múlt, hogy miként keveredik ki ebből a számára is idegen helyzetből. „Mi sem áll tőlem távolabb, mint ezek a könyvek. Amikor erőre, támogatásra van szükségem, akkor a családra gondolok és ott van természetesen a vadászat is” – magyarázta Stohl, ám az igazság az, hogy mostanában arra sincs elég ideje, hogy végiggondolja, mennyire elfoglalt valójában. Egész nyáron és ősszel is hatalmas volt a tempó. „Reggel indulok a próbára, este 11 is elmúlik, mire hazaérek. A család persze szeretne többet látni belőlem. A hétéves Franciska lányom gyakran kérlel is reggelente, hogy ne menjek el, vegyek ki inkább szabadnapot, de ez természetesen nem így működik. A családom nehezen, de megszokja, hogy apa keveset van otthon, a hétvége sem lehet a miénk, hiszen várnak az előadások. A párom táncos volt, megérti, hogy olyan nincs, hogy az ember nem megy be a színházba” – magyarázta Stohl, akinek másik szenvedélyét, a vadászatot is hanyagolnia kellett az utóbbi időben. Ha véletlenül szabad egy hétvégi délelőttje, akkor inkább a családjával tölti az időt mint a puskájával. Annak azonban különösen örült, hogy részt vett a Comedy Central improvizációs műsorában, a Készhelyzetben, amelyben a házigazda, Hajós András ismert embereket vezet be nehéz, meglepő helyzetekbe.

 

„A Készhelyzet forgatása érdekes élmény volt, régóta nem improvizáltam már, de azért megvolt a kellő önbizalmam ahhoz, hogy tudjam, nagy baj nem lehet. Egyedül amiatt aggódtam, hogy ne bőgjek le Scherer Péter kollégám után, akivel most együtt forgatok, hallottam, hogy ő nagyon nagyot alakított” – nevette el magát Stohl, aki a „guru” helyzetében még attól sem riadt vissza, hogy fenékbe billentse a jelenetben szereplő improvizációs színésznőket.

 

Készhelyzet minden hétfőn 21:30-kor a Comedy Central műsorán.