Stílusok csatája

SzellővsBozaiMindketten úgy készülnek rá, mintha életük mérkőzése lenne. S természetesen mindketten úgy gondolják, ők a meccs esélyesei. De ez így is van rendjén az ökölvívók között.

 

Szellő Imre és Bozai Gyula csatájának tétje a cirkálósúlyú magyar bajnoki öv. „Nagyon jól sikerült a felkészülésem, egészséges vagyok, s már két héttel a gála előtt súly közelben voltam, ami nagyon jó, mert nem kellett az utolsó pillanatra hagyni a fogyasztást. Szellő Iminek is biztosan van elképzelése arról, milyen irányba menjen a mérkőzés, és nekem is van – meglátjuk, melyikünké érvényesül. Magasabb lévén nyilván szeretné elkerülni a verekedést és távolságot tartani, míg nekem a közelharc fekszik és rutinos vagyok a hosszú meccsek tekintetében. Szellő kiváló sportember és remek ökölvívó, de magamat jobbnak tartom és bízom benne, hogy őt is sikerül legyőznöm” – nyilatkozta Bozai Gyula.

Az  amatőrként világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes Szellő mindezt másképp látja.   „Nem szeretném elbízni magam és főleg alábecsülni az ellenfelemet, de optimista vagyok a meccs végeredményével kapcsolatban. A felkészülés során mindent megtettem annak érdekében, hogy a végén az én kezemet emeljék majd a magasba – mellettem szólhat, hogy bár ez csupán a második profi meccsem lesz, de több éves ökölvívó tapasztalat van a hátam mögött. Pályafutásom során találkoztam a világ színe-javával, és hála istennek sikereim is voltak. S hogy mi volt a titkom? Az, hogy minden meccsre úgy készültem és készülök, mintha az életem mérkőzése lenne. Aztán persze győzzön a jobbik!” – mondta az olimpiai ötödik helyezett Szellő Imre, aki riválisához hasonlóan fair és tiszta küzdelemben szeretné eldönteni a magyar bajnoki cím sorsát.