Steven Soderbergh rendezi a Cinemax új sorozatát

A  világhírű rendező, Steven Soderbergh nevéhez fűzödik az HBO család második prémium mozicsatornájának, a Cinemaxnak a legújabb saját gyártású sorozata, A sebész. Bár Soderbergh a filmrendezéstől visszavonult legutóbbi filmje, az HBO gyártásában készült Túl a csillogáson után, ezúttal mégis visszatért egy 10 részes sorozat rendezésére. A sebész című sorozat a rendezőn kívül még egy nagy névvel büszkélkedhet: a főszerepben Clive Owent láthatjuk majd.

Az HBO család második prémium mozicsatornáján, a Cinemaxon számos remek saját gyártású sorozat látható: a nagy népszerűségnek örvendő Válaszcsapás és a Banshee után újabb sorozatot készített a csatorna, mely az elmúlt években profilváltáson esett át, aminek egyik eleme a saját gyártású sorozatok fejlesztése. Korábban a True Blood – Inni és élni hagyni atyja, Alan Ball készítette el a Banshee-t a Cinemaxnak. Ezúttal pedig az Oscar, Golden Globe és Emmy-díjas Steven Soderbergh csatlakozott a Cinemaxhoz, hogy elkészítse A sebész című 10 részes drámasorozatot, mely augusztus 9-én debütál a csatornán. A rendező nevéhez olyan mozifilmek kötődnek, mint az Ocean’s trilógia, a Traffic, a Fertőzés vagy az Erin Brockovich – Zűrös természet, valamint az HBO saját gyártású filmje, a Michael Douglas és Matt Damon főszereplésével készült Túl a csillogáson. A sebész (eredeti címe The Knick) főszereplője pedig az Oscar-, Golden Globe- és Emmy-jelölt Clive ! Owen (Sin City, Az ember gyermeke, Közelebb, Hemingway és Gellhorn) lesz, aki hatalmas húzónévnek számít egy tévésorozat esetében.

Annak ellenére, hogy A sebész lényegében egy kórházsorozat jegyeit viseli magán, a története olyan témát dolgoz fel, amelyet eddig még nem láthattunk a televízióban. A történet az 1900-as évek Amerikájában játszódik, azon belül is New Yorkban, ahol a híres manhattan-i Knickerbocker kórház orvosai és nővérei az orvostudomány és a gyógyszerészet határait feszegetik, és új, üttörőnek számító operációkat és antibiotikumokat próbálnak ki minél több ! beteg megmentése érdekében és azért, hogy leszorítsák az akkoriban hatalmas halálozási rátát.

A sorozat premierje augusztus 9-én lesz a Cinemaxon, valamint az HBO GO-n.