Stephen Hawkingon nevetnek a rajongók

Napjaink egyik legismertebb és legkedveltebb szitkomja egyértelműen nem azért vicces, mert értjük Sheldon tudományos magyarázatait. Sőt, pont azért jó, mert gyermeki együgyűséggel nézhetünk nagyokat, ha azt halljuk, hogy Higgs-bozon. A tudományos nyelvezetre már csak az teszi fel a slussz poént, ha egy köztudottan ismert zseni, Nobel-díjas tudós, vagy egy tipikus sci-fi karakter is feltűnik a képernyőn. Itt a 10 legnevesebb geek figura az Agymenőkből.

Sci-fi őrület

Az Agymenők baráti társasága talán a kelleténél is jobban imádja a Star Treket, de leginkább Mr. Spockot. Az egyik részben a kultikus sci-fi egyik legjelentősebb karakterét alakító színész, Leonard Nimoy adta a hangját Sheldon Spock akciófigurájának. De tiszteletét tette még a Mr. Sulut alakító George Takei is. Továbbá a Star Trek Next Generation sztárja, Wil Wheaton is nagy visszatérő vendég a Comedy Centralon futó sorozatban, ahol Sheldon ősrégi nemeziseként önmaga szemetebb változatát adhatja. A Sci-fiknél maradva még a Csillagközi Rombolóból (Battlestar Galactica) is átugrott Katee Sackhoff, aki Howard perverz fantáziájában elevenedett meg egy habfürdőzős jelenet erejéig. Ha már a jó nőknél tartunk, akkor azt sem felejthetjük el, amikor az Agymenők sztárjai a Firefly – A szentjánosbogár és A terminátor: Sarah Connor krónikái főszereplőnőjével, Summer Glauval találkoztak a vonaton. Nagy volt az öröm Leonardék részéről, míg a lány csak menekült a kínos helyzetből.

Sztártudósok és elvont zsenik

Bár a képregénykészítés nem nevezhető egzakt tudománynak, hisz nem is tudomány, mégis akkora fanatizmus övezi Amerikában, hogy nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Ezért is szerepelt a sorozatban Stan Lee, a képregényguru. Stephen Hawking többször is szerepelt már a sorozatban, leginkább Howard parodizálta ki a Nobel-díjas tudós robothangját, de Sheldonnal is megmérettetett egy online szójátékban a Words with Friends-ben, ahol az Agymenők sztárja kénytelen volt kikapni, mert tudós berkekben köztudott, hogy Hawking utál, sőt nem is tud veszíteni, Sheldon pedig nem szerette volna, ha emiatt ugrik a barátság. Steve Wozniak, az Apple társalapítója egyszer Penny munkahelyére, a Sajttorta Gyárba ugrott be egy menüre. Amint Sheldon ezt meghallotta, máris beüzemelte a hirtelen épített droidját, hogy ha egy webkamerán keresztül is, de valahogy beszélhessen az Apple egyik zsenijével. A Nobel-díjas George Smoot is önmagát adta, és amikor Sheldon felajánlotta neki, hogy dolgozzanak együtt egy elméleten, akkor így reagált: „Minden tisztelettel kérdezem Öntől Dr. Cooper, maga beszívott?” Howard űrutazós kalandját pedig egy igazi asztronautával, Mike Massimino vendégszereplésével tették még hitelesebbé.

A legújabb évadban sem lesz kisebb sztárparádé. A Star Trek után a Star Wars kultikus szereplői is tiszteletüket teszik a sorozatban. Az Agymenők legújabb, 7. évada péntek esténként 20.00-kor dupla részekkel a Comedy Central műsorán.