Sprinter tábor Sevillában

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség november 3. és 14. között központi edzőtábort szervez nyolc férfi sprinter kajakosnak Sevillába. A cél, hogy Storcz Botond vezetőedző, valamint a munkában részvevő szakemberek megtalálják azt a párost, amely jó eséllyel szerzi meg a jövő évi milánói kvalifikációs világbajnokságon az olimpiai kvótát.

A 2013-as duisburgi világbajnokságon nem jutott döntőbe magyar páros 200 méteren, az idén Moszkvában már előbbre lépett a Molnár Péter, Bán Kristóf duó, amely a fináléban a kilencedik helyet szerezte meg, de… De ez még mindig nem elég! Nem elegendő, hiszen a cél, hogy a jövő évi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon 200 párosban biztosan kvótát szerezzen egy magyar egység, éppen ezért a szövetség úgy döntött: nyolc sprinternek központi tábort szervez Sevillába, ahol Storcz Botond felnőtt vezetőedző, Hüvös Viktor és Pál Zoltán edzők irányításával két hétig tesztelik egymást.

„A legfőbb feladatunk, hogy megtaláljuk a legjobb párost – mondta Storcz Botond vezetőedző -, éppen ezért az összes variációt kipróbáljuk, két hétig minden egyes délelőtt párosedzéseket tartunk majd a versenyzőknek. Nem állunk rosszul kétszáz méteren sem, gondoljunk csak arra, hogy férfi váltónk világbajnoki címet szerzett Moszkvában, az ifjúsági világbajnokságon pedig egyesben és párosban is világbajnokok lettünk, éppen ezért furcsa, hogy párosban nem tudunk ott lenni a legjobbak között, és ezen mindenképpen változtatni szeretnénk.”

A táborba nyolc versenyző, Dudás Miklós, Tótka Sándor, Molnár Péter, Bán Kristóf, Hérics Dávid, Nádas Bence, Birkás Balázs és Balaska Márk kapott meghívást, akik egytől egyig kiváló versenyzők, felnőtt vagy ifjúsági világbajnokok, érmesek.

„Amikor még nem volt olimpiai szám a kétszáz méter, elsősorban Séra Miklós iskolájának köszönhetően az élen jártunk ebben a számban is, ám a váltás óta valahogy nem sikerül odaférkőzni az élre, pedig nagyon ígéretes versenyzőink vannak. Most úgy ítéltük meg, a milánói eredményesség érdekében jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk erre a számra” – magyarázta Storcz Botond, aki a világbajnokság előtt pár hónappal éles körülmények közötti is teszteli a befutó egységeket, hiszen párosaink részt vesznek majd a májusi Montemor-o-Velhó-i, valamint a duisburgi világkupán.