Sportágválasztó a Jégpalotában

Szombaton délelőtt 10 órától a Jégpalotába (Budapest, IV. kerület Homoktövis u. 1.) várják a téli sportok kedvelőit – jelentette be sajtótájékoztatón a Nagy Sportágválasztó szóvivője, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Kiss Gergely.

Téli Sportágválasztó

 

A III. Téli Sportágválasztón 30 havas-jeges sportágat próbálhatnak ki szakemberek segítségével térítésmentesen az érdeklődők. Téli és nyári sportágak bajnokai, egykori és mai válogatott versenyzői, köztük olimpikonok is részt vesznek a délután 5 óráig tartó programban. „Fontos, hogy a családok, a gyermekek és szüleik újabb és újabb sportágakkal ismerkedjenek meg” – tette hozzá egykori olimpiai bajnok öttusázónk, Fábián László. A 98-szoros válogatott Szuper Levente csak azt sajnálja, hogy épp aznap játsszák a Magyar Kupa-döntőt, de reményei szerint több korábbi és jelenlegi válogatott hokis is kilátogat a Jégpalotába. A 225-szörös válogatott Ladányi Balázsra mindenképpen számítani lehet. Az Európa-bajnok Heidum Bernadett rövidpályás gyorskorcsolyázó egy érdekes információt közölt: sportáguk már az ötödik legsikeresebb Magyarországon. Oláh Bence az élsport és a tanulás összeegyeztetéséről beszélt nem véletlenül, hiszen a magyar bajnok gyorskorcsolyázónk az orvosi egyetemet végzi.

A rendezvény látogatói találkozhatnak Liu Shaolin Sándor világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóval, a curling sportág kétszeres világbajnokával, Kiss Zsolttal, Pulai Imre olimpiai bajnok kenussal, Gergely István kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázóval, Tóth Ildikó Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázóval, Gangl Edina Európa-bajnok magyar vízilabdázóval, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozóval, Kárász Anna világbajnok kajakozóval, az U23 válogatottból pedig Havasi Gergely magyar bajnokkal, Varga Márk háromszoros magyar bajnokkal, Szeiler Máté háromszoros magyar bajnokkal, Apagyi Levente EB VII. helyezett és Csontos Zsolt magyar bajnok sportolóinkkal.

Ahogyan a Nagy Sportágválasztó rendezvényei, a Téli Sportágválasztó is díjmentesen látogatható, de a belépés regisztrációhoz kötött. Regisztráció a www.telisportagvalaszto.hu honlapon.

 

Horváth Gábor Miklós

Fotó: Szalmás Péter/MOB