Sport7fő az M4 Sporton

Minden hétfőn este várja az M4 Sport nézőit a Sport7fő című műsor, ahol az elmúlt 7 nap legérdekesebb sporteseményeit elemzik a magyar sport kiemelkedő alakjai, olimpiai és világbajnokok, sportvezetők, edzők.

Mezei Dániel műsorvezetőhöz – akinek a helyét a kazanyi vizes világbajnokság ideje alatt Molnár Mátyás vette át – állandó sportoló műsorvezetők csatlakoznak, az első adásokban, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó és Gál Gyula olimpiai 4. helyezett kézilabdázó. Utóbbiak feladata, hogy saját sportolói múltjukat is megismertetve különböző megvilágításba helyezzék a hét legfontosabb sporttörténéseit. A két órásra tervezett kötetlen beszélgetés úgynevezett “meneteihez” a témában érintett vendégek is megszólalnak, akik beszélnek élményeikről és megosztják véleményüket az asztaltársasággal és a nézőkkel. A menetek felvezetése mindig egy-egy társműsorvezetőre, azt is mondhatnák, egy ringspeakerre hárul. A visszatekintés mellett azok az események is terítékre kerülhetnek, amelyekre már készülnek a sportolók, a szervezők, így például a kazanyi vizes vb kapcsán Hosszú Katinka és férje Shane Tusup beszéltek a versenyről, célkitűzéseikről, az úszósport hátteréről és az “Iron Lady” márkáról. Várható újítás a jövőben, hogy a nézők Facebook like-ok formájában értékelhetik majd a témákat, azonnali visszajelezést adva így a műsor készítőinek: milyenek voltak a vendégek, a témák és a kiválasztott események. Ám mint egy jó „élő” műsor a Sport7fő is állandóan változik és tartogat olyan meglepetéseket, mint maga a sport. Amelyről a magyar sportélet kiválóságaival hétről hétre két órát beszélgetnek a műsor késztői, a szerkesztői csapat, Deák Kriszta és Mayer Ottília irányításával.

A Sport7fő az M4 sportcsatorna indulását követő harmadik napon, július 20-án került először képernyőre, és immár az augusztus 17-i, 5. adására készülhet a stáb.