Sneaker-lázban égnek a sztárok-Minden eddiginél nagyobb tömegeket vonzott a divatos sportcipők hazai fesztiválja

Közel 1500 ember, több száz pár cipő, számtalan kiállító, színes programok – szombaton negyedik alkalommal került megrendezésre a sneaker és streetwear kultúra egyetlen, nemzetközi színvonalú hazai rendezvénye, a Kicks R Good. Az egész napos fesztiválon a divatos sportcipők megszállottjai nem csupán a legmenőbb újdonságokra vadászhattak, de cserélhettek, jótékonykodhattak vagy éppen játszhattak is. A nagyszámú érdeklődők között olyan ismert arcok is felbukkantak, mint Iszak Eszti és párja Dobrády Ákos, Ada vagy Kiss Ádám.

 

Az egyre népszerűbb egynapos fesztivál ezúttal a Millenáris D épületébe költözött, ahol az adás-vétel mellett a játékos feladatok, egy snekaer-miniakadémia, hűsítő koktélok és az urbánus zene nagyjai  is helyet kaptak.

„Szerencsére évről évre színvonalasabb a rendezvény, izgalmas programokkal és újdonságokkal, őrületes hangulattal. Sikeresen zártuk az idei felvonást, hiszen idén a hőség ellenére is közel 1500 ember látogatott ki hozzánk, és sok cipő talált új gazdára. A Millenáris az eddigieknél exkluzívabb környezetet nyújtott, erős látványvilággal, több installációval, neves kiállítókkal” – kezdte Perjési Roland, a KRG egyik megálmodója. „A Puma bemutatta az őszi kollekciójának krémjét, volt életnagyságú Jordan bábú. A programok közül talán a cipőszínező fal volt a legnépszerűbb, ahol sok szép alkotás született, de sokan megnézték a Puma szerencsekerékkel ellátott fotófalat, vagy a kosárra dobó falat, ahol a legjobbak ajándékot kaptak” – folytatta Roland.

Bár a fesztivál még csak most ért véget, a szervezők tele vannak újabb ötletekkel: „Jövőbeli terveink között szerepel egy-egy külföldi esemény is, Bécs és Prága az első számú célpontok. Emellett saját készítésű termékekkel is készülünk, többek között egy egyedüli szabadalommal: egy különleges sarokvédővel, cipőfűzőkkel, lábápolókkal, szarvasbőr radírral, amely olyan cipők ápolására szolgál, amelyeket nem érhet víz” – mondta ízelítőül Roland.

A cipők rengetegében az RTL Klub műsorvezetője Ada is feltűnt, aki szintén nagy rajongója a sneakereknek.

„Szeretem hétköznap is a kényelmes viseletet, így nem először nézek ki erre a rendezvényre. Örülök, mert itt rengeteg ismerőssel is találkozhatok.  Az előző eseményen még egy freestyle kosárlabda bemutatón is részt vettem, idén pedig egy gyönyörű cipővel és két baseball sapkával gazdagodtam”– mesélte          Ada.