Sivatagi hangulatban

Kint hó, bent afrikai, sőt, sivatagi hangulat. Tulajdonképpen nincs ebben semmi szokatlan, ha eláruljuk, hogy az Opel Dakar Team tartott évnyitó, vagy inkább élménybeszámoló partit péntek este a Champs Sport Pubban, ahol a csapat versenyzőpárosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László felidézte az Africa Race történéseit a támogatók, újságírók, barátok és szurkolók körében.

A sportkocsma nagy kivetítőjén és a tévékben ezúttal a sivatagi száguldás rejtelmeibe kaptak bepillantást a résztvevők – akik közül persze senki számára sem volt idegen, hogy milyen hatalmas is a Szahara.
Egymást érték a sztorik, hiszen mindenki a kulisszatitkokra volt kíváncsi – a remek részeredményekkel (hatból öt második hely a szünnapig), a technikai gondokkal (a motorból fél táv után dőlni kezdett az olaj, ami után már csak a cél volt a cél) itt mindenki pontosan tisztában volt. A résztvevők inkább arra voltak kíváncsiak, hogy milyen az élet a sivatagban (izgalmas, kalandos, vad), hogy tényleg olyan hideg volt-e éjszakánként (igen, az első három napon mínusz öt fok volt, majd megfagytunk a sátrunkban), s hogy nem volt-e veszélyes visszatérni Afrikába (nem, mert a szervezők megegyeztek mindhárom ország kormányával, és a hadsereg védte a tábort).
Mindent egybevetve érdekes, izgalmas szezonkezdetet jelentett az Africa Race a Szalay, Bunkoczi kettős számára, amely ötödször ért célba a Rózsaszín-tó partján. Ezen felül azonban más jubileumot is ünnepeltek.
„Tíz éve versenyzünk együtt Lacival, több mint százezer kilométert tettünk meg eddig versenykörülmények között” – sorolta a meglepő számokat Szalay, aki ezután azt is elárulta, a csapata egyébként is az állandóság jegyében működik, hiszen a legtöbb tagja szintén tíz éve, vagy még hosszabb ideje dolgozik a páros sikeréért. Már ez önmagában is megért egy bulit.
Az Africa Race partira elfogadta a meghívást a verseny másik magyar résztvevője, a kamionos Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió is, amely az idén kétszer is kihúzta a pácból az autós kettőst, s most érdekes volt együtt felidézni az emlékeket.
Átadták ezen felül a WestEndben egy hónapon át zajló szimulátoros játék nyertesének járó fődíjat is: Ritter Krisztián érte el a legjobb időeredményt, jutalma egy gyönyörű, sportosan elegáns TW Steel óra lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*