Síppal, dobbal utcazenél a Coldplay

OTP utalásA Coldplay frontembere, Chris Martin magánélete kissé zavaros, szakmailag azonban a brit zenekar jobb, mint valaha. Legújabb daluk, az A Sky Full Of Stars első helyezett a Class40-en, és az sem lenne meglepő, ha hetekig vezetné a leghallgatottabb rádió slágerlistáját. A Class FM a világpremierrel egy időben mutatta be a Maroon 5 új dalát a Mapset, amely ezen a héten újoncként került be a legjobbak közé, a magyarok közül pedig Ákos tör egyre előrébb.

Sidney-ben, megannyi rajongó részvételével forgatta le a Coldplay legújabb slágerének, az A Sky Full Of Stars című dalnak a videoklipjét. Ebben Chris Martinék testükre erősített hangszerekkel vonulnak az utcára, és tulipánt lengetve zenélnek – a járókelők legnagyobb örömére. Az új sláger rengeteg országban listavezető: a Class40-en is első helyezett, még Calvin Harrist és a nagyon népszerű Summert is maguk mögé utasították a brit szupersztárok.

A Class FM slágerlistáján ezen a héten újoncként debütált a Maroon 5 friss szerzeménye a Maps, amelyet a világpremierrel egy időben mutatott be Csiszár Jenő. Az első lejátszásokat követően már a Billboard Twitteres chartjának első helyén állt a zenekar, ezzel igazi ászokat maga mögé utasítva. De nem csupán a közösségi médiában, a Class FM-en is elnyerte a rádióhallgatók tetszését a felvétel, amely jelenleg 32. a toplistán.

A magyar előadók közül Ákos és az Újrakezdhetnénk című újdonság áll a Class40 25. helyén és tör egyre előre. A szintipop felvétel Ákos és Hauber Zsolt közös munkájának eredménye, amely a 2084 nevű album irányvonalát folytatja. A Bonanza Banzai egyelőre nem áll össze újra, Ákos viszont rövid szünetet követően ismét végigjárja majd a fesztiválokat és új EP-vel is készül.