Simon Csaba: füstbe veszett álom

A festői környezetben lévő Bélkő-hegyen rendezték meg a múlt hétvégén a Drifted Országos Bajnokság harmadik fordulóját, amelyen a Tomracing Motorsport Team versenyzője, Simon Csaba az ötödik helyen végzett. A pilóta nagyon csalódott, ugyanis a kvalifikáció megnyerését követően mindenképpen dobogóra akart állni.

 

A Drifted Országos Bajnokságának harmadik fordulója úgy indult a Tomracing Motorsport Team számára, ahogy azt csak a legszebb álmaikban remélték. Legalábbis, ami Simon Csabát illeti. A 29 éves versenyző ugyanis megnyerte a kvalifikációt, és úgy nézett ki, ha nem jön közbe semmi, megszerezheti idei első győzelmét. A helyezés csodálatos volt, ugyanakkor egy betört oldalüveg már ekkor nem várt izgalmakat ígért. A negyeddöntőben végül maximum annak örülhetett Csaba, hogy nagyobb baj nélkül megúszta a menetét, ugyanis a beáramló füsttől szinte vakon kellett végigszáguldania az emelkedőn. Innen nézve igen értékesnek mondható a megszerzett ötödik hely, ám a pilóta nem így értékelte a hétvégét.

 

„Elmondhatatlanul csalódott vagyok. Nagyon jól éreztem magam az egész hétvége során az autóban, és biztosan esélyem lett volna a dobogós helyezések egyikére odaérni, sőt úgy hiszem, itt volt a nagy lehetőség, hogy nyerjek. A kvalifikáció első körében azonban volt egy korlátösszeszedésem, aminek következtében betört a vezető felőli oldalüveg, és ezt nem tudtuk orvosolni. A későbbiek során enélkül kellett mennem, és ez a negyeddöntőben megbosszulta magát. Annyira telement füsttel az utastér, hogy nem láttam semmit, és egy kicsit eltévedtem a pályán. A Nissannak szinte a komplett bal oldala megsérült, így nem tudtam folytatni a küzdelmet. Ez most így sikerült, de ebből is fel kell tudnunk állni”– jelentette ki az ötödik helyen végző Simon Csaba.

A Tomracing Motorsport Team másik versenyzője, Radák „Radír” János viszont el sem tudott indulni, ugyanis autóján az utolsó teszt alkalmával előjött egy súlyos technikai hiba, amit már nem tudtak időben helyrehozni. A csapat koordinátora ennek ellenére próbálta a hétvége pozitívumait megtalálni, bár ő maga is tudja, nagy lehetőséget szalasztott el a végül ötödikként záró Simon Csaba.

 

„Nagyon örültünk annak, hogy Csabi megnyerte a kvalifikációt, hiszen titkon bíztunk a jó szereplésében. Kimagasló teljesítményt nyújtott, amin nem is lepődtünk meg, ugyanis versenyről-versenyre fejlődik, és az autó is kezd összeállni. A kvalifikáción történtek következménye lett azonban a negyeddöntőbeli búcsú, amiért egy kis keserűséget érzünk, hiszen jócskán több volt ebben a hétvégében. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy másik versenyzőnk, Radák „Radír” János nem tudott elindulni ezen a versenyen, de biztosak vagyunk abban, hogy a szeptember 20-ai tököli Végső összecsapáson már ő is ott lesz”– mondta a Tomracing csapatkoordinátora, Biel Richárd.