Simicska Lajos távozott a HírTV éléről, tulajdonosi átrendeződés

Simicska Lajos hétfői hatállyal távozott a HírTV Zrt. igazgatóságából, Fonyó Károly lett helyette a társaság elnöke, átrendeződött a cégek tulajdonosi szerkezete is – áll a Magyar Nemzet online kiadásában kedden megjelent közleményben.

    Tudatták azt is: a HírTV Zrt. – másfél hete betöltetlen – műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját hétfőtől Tarr Péter korábbi vezető szerkesztő tölti be.
A közlemény szerint a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt. és a Pro-Ráta Holding Zrt. szerezte meg.
Simicska Lajos részesedését a HírTV Zrt.-ben a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg.
A Megapolis Media Zrt. és a Pro-Ráta Holding Zrt. 25-25 százalékot szerzett meg Simicska Lajos Lánchíd Rádió Kft.-ben meglévő üzletrészéből; az üzletember ezután a társaság negyedét tulajdonolja.
Február 6-án lett Simicska Lajos HírTV-t működtető társaság elnöke, órákkal azt követően, hogy lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. (Szerető Szabolcs később közölte: elhamarkodottan döntött, és a Magyar Nemzetnél marad.)
Ezzel párhuzamosan Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, D. Horváth Gábor a napilap új főszerkesztője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett.
A Népszava internetes kiadásában a lemondásokat megelőző este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót.

Forrás:MTI